Preskoči na glavni sadržaj

Projekt Fleka Sare Alavanić na koprodukcijskom forumu European Short Pitcha

Projekt kratkometražnog igranog filma Fleka scenaristice i redateljice Sare Alavanić te producentica Roze Medvešek i Lucije Perić (Akademija dramske umjetnosti) sudjeluje na koprodukcijskom forumu platforme European Short Pitch.

U filmu tromi Fleka baulja po derutnim stanovima susjeda pokušavajući pobjeći od vlastitog stana i svega što u njemu vreba.

Sara Alavanić scenaristica je i redateljica filma. Glavnu ulogu igra Kristian Bonačić, a u sporednima su redom Nikola Jandrić, Luka Galešić, Lucija Nera Đurić, Nicole Gotovina i Marko Alavanić.

Ivor Lapić direktor je fotografije, Stjepan Hren montažer je filma, a Dario Stojćević snimatelj tona. Scenografiju potpisuje Marija Čop, kostimografiju Paula Zoričić, a majstorica maske Marta je Krapanić.

Producentice filma su Roza Medvešek i Lucija Perić, a film je nastao kao završni rad redateljice na Akademiji dramske umjetnosti. Projekt je potpomognut sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra te produkcijskih kuća Kinorama i Izvan fokusa. Osim na European Short Pitchu, projekt je u fazi predprodukcije bio predstavljen na Festivalu mediteranskog filma Split gdje je osvojio nagradu u sklopu radionice "Kako razvijati i predstaviti projekte za međunarodno tržište".

Film Sare Alavanić jedan je od četiri naslova u fazi postprodukcije koji će se predstaviti na koprodukcijskom forumu uz još 12 projekata u fazi razvoja. Filmaši će na forumu dobiti priliku pronaći koprodukcijskog partnera, završiti projekt i promovirati ga na europskog razini.

European Short Pitch koprodukcijski forum platforma je namijenjena projektima u postprodukciji, a cilj joj je promicanje europskih koprodukcija i umrežavanje mladih scenarista s filmskim profesionalcima iz cijele Europe. Europski talenti, odabrani na temelju kvalitete i potencijala svojih projekata kratkometražnih filmova, predstavit će na forumu svoje projekte pred panelom vodećih europskih producenata, financijera i distributera.

Prvi dio koprodukcijskog foruma održat će se od 25. do 28. veljače u francuskom gradu Rennes, a drugi dio održava se online od 29. veljače do 1. ožujka. Događaj će završiti finalnim pitchem i jedan-na-jedan sastancima sa stručnjacima iz industrije. Projekti u završnoj fazi koji sudjeluju na forumu natječu se i za nekoliko nagrada.

Više o European Short Pitchu pronađite na ovoj poveznici

Naslovna fotografija: vizual projekta Fleka

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.