Preskoči na glavni sadržaj

Projekt dugometražnog igranog prvijenca Filipa Herakovića Pelikan nagrađen na industrijskom dijelu festivala u Solunu

Projekt dugometražnog igranog filma Pelikan Filipa Herakovića osvojio je glavnu nagradu industrijskog dijela 62. Međunarodnog filmskog festivala – Agora (Work in Progress). Festival traje do 14. studenog. 

Autorski tim koji čine redatelj Filip Heraković i producenti Tamara Babun i Matija Drniković iz kuće Wolfgang&Dolly u sekciji Work in Progress uspješno su predstavili projekt dugometražnog igranog filma Pelikan pred zainteresiranim profesionalcima iz filmske industrije - prodajnim agentima, distributerima, producentima i programerima svjetskih festivala. Po završetku programa, projekt je osvojio glavnu nagradu 119 Marvila Studios Award u vrijednosti od 36 000 eura za postprodukciju.

Agora Works in Progress dio je Međunarodnog filmskog festivala u Solunu za čije se sudjelovanje prijavljuju projekti koji su još u fazi snimanja ili postprodukcije. Ove godine prijavljeni projekti mogli su osvojiti nagrade za postprodukciju spomenutog 119 Marvila Studios, zatim Music and Sound Award by MuSou Publishing u vrijednosti od 15 000 eura i  Asterisk* Marketing Award u vrijednosti od 5 000 eura.

Podsjetimo, film Pelikan sniman je ovog rujna na lokacijama u Istri. Riječ je o dugometražnom prvijencu Filipa Herakovića, a nastao je prema scenariju koji je Filip Heraković pisao s Nikolinom Bogdanović. Film, koji uskoro kreće u postprodukciju uz podršku portugalskih kolega u Lisabonu (119 Marvila Studios), produkcijski realizira zagrebačka kuća Wolfgang&Dolly, a prvo prikazivanje Pelikana planirano je za drugu polovicu 2022. godine. 

Film je podržan sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra za mikroproračunski film, kao i sredstvima Grada Rijeke za javne potrebe u kulturi. 

Međunarodni festival u grčkom Solunu traje do 14. studenog, a u filmskom programu prikazuju se dva kratkometražna hrvatska filma (Kazneni udarac, The Raft) te jedan dugometražni, nastao u američko-hrvatsko-katarskoj koprodukciji (Aleph). U industrijskom dijelu Agora sudjeluje i hrvatska producentica Magdalena Petrović (LEWA), koja je polaznica mentorskog programa Europske ženske audiovizualne mreže (EWA). 

Naslovne fotografije: Filip Heraković i Matija Drniković

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.