Preskoči na glavni sadržaj

Projekcija Schindlerove liste u sjećanje na Branka Lustiga u Ženevi

U kinodvorani Palače naroda u Ženevi održat će se projekcija filma Schindlerova lista u spomen nedavno preminulom producentu Branku Lustigu, povodom Međunarodnog dana sjećanja na holokaust, 27. siječnja, s početkom u 12h. 

Projekcija Schindlerove liste održava se u organizaciji Ureda Ujedinjenih naroda u Ženevi (United Nations Cultural Activities Geneva), Stalne misije Republike Hrvatske pri Ujedinjenim narodima, Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske te Hrvatskog audiovizualnog centra. Spomenuta projekcija jedna je u nizu događanja koja se organiziraju u sklopu hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije (detalje o ostalim događanjima možete pronaći na ovoj podstranici).

Projekcijom Schindlerove liste obilježava se Međunarodni dan sjećanja na holokaust. Film je producirao Branko Lustig, čija su iskustva ugrađena u scenarij. Zbog svog židovskog podrijetla, tijekom Drugog svjetskog rata bio je zatočenik zloglasnih koncentracijskih logora Auschwitz i Bergen-Belsen. Većina članova njegove obitelji su nestali u koncentracijskim logorima širom Europe. Schindlerova lista Lustigu je donijela Oscara, nakon čega je postao utjecajan producent u Hollywoodu. Još jedan zlatni kipić osvojio je za Gladijatora Ridleyja Scotta, s kojim je surađivao i na filmovima Hannibal, Pad Crnog jastreba, Kraljevstvo nebesko, Dobra godina i Američki gangster

Projekcija Schindlerove liste održava se u kinodvorani Kazakh Room (Cinema XIV) u Palači naroda. Događaj počinje u podne, a gosti se primaju od 11.30h. Za sudjelovanje se moguće prijaviti na ovoj poveznici. Projekcija je besplatna, a više detalja možete pronaći na pozivnici

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.