Preskoči na glavni sadržaj

Produžen rok za prijavu na Zagrebdox Pro 2017.

7. prosinca novi je rok za  prijavu dokumentarnih projekata (serija i filmova) na nadolazeće izdanje radionice ZagrebDox Pro 2017 koja će se održati od 26. veljače do 3. ožujka 2017. godine.

ZagrebDox Pro je šestodnevni program koji objedinjuje četverodnevnu radionicu za 12 dokumentarnih projekata u različitim fazama razvoja i produkcije, pitching forum na kojem se ti projekti predstavljaju javnosti i potencijalnim financijerima i distributerima, te dan međunarodne suradnje namijenjen sastancima i susretu pojedinaca iz različitih zemalja koji se profesionalno bave dokumentarnim filmom kroz različite profesije s ciljem ostvarivanja novih suradnji.

Tijekom radionice sudionici će se pojedinačno sastajati s TV urednicima, distributerima, producentima, predstavnicima filmskih fondova i scenarističkim savjetnicima. Mentori radionice i moderatori pitching foruma su Leena Pasanen i Stefano Tealdi. Službeni jezik radionice je engleski.

Sudjelovanje na ZagrebDox Pro-u je besplatno.

Novi rok za prijavu projekata na radionicu ZagrebDox Pro 2017. je 7. prosinca 2016. (prijave se primaju do ponoći).

Više informacija o radionici i prijavama pronađite ovdje. Izradite ZagrebDox korisnički račun i pristupite online prijavnici za radionicu ovdje. Pravilnik ZagrebDox Pro-a dostupan je ovdje.

Sudionici koji dolaze na radionicu iz inozemstva mogu se prijaviti za stipendiju ZagrebDox Pro-a, koja pokriva troškove puta i smještaja tijekom radionice. ZagrebDox Pro dodijelit će najviše šest stipendija.

Uz projektne timove, predavanjima ZagrebDox Pro zatvorenima za javnost može prisustvovati i do šest promatrača, a prijave za promatrače primat će se nakon objave izabranih projekata. U sklopu radionice bit će organizirana i događanja otvorena za javnost.

Cilj radionice je pomoći sudionicima da uspješno usvoje vještine potrebne za pronalaženje međunarodnih partnera za realizaciju filmova te da usavrše strukturu i prezentaciju konkretnih projekata kroz grupni i individualni rad s mentorima Leenom Pasanen i Stefanom Tealdijem. Na događanjima otvorenima za javnost sudionici će razmjenjivati znanja i iskustva s vrhunskim stručnjacima s različitih područja dokumentaristike. Na radionici mogu sudjelovati redatelji i producenti. U pojedinim slučajevima moguće je da se projektnim timovima pridruže scenarist, snimatelj ili montažer. Projektni timovi obično se sastoje od dva, ali mogu imati i do tri člana.

ZagrebDox Pro sufinancira MEDIA program Europske unije. Za sva pitanja i dodane informacije obratite se na pro@zagrebdox.net.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.