Preskoči na glavni sadržaj

Producentici Ankici Jurić Tilić Nagrada Grada Zagreba

Producentica Ankica Jurić Tilić, dugogodišnja članica Hrvatskog društva filmskih djelatnika, dobitnica je Nagrade Grada Zagreba. Gradska skupština dodjeljuje Nagradu Grada Zagreba za najviše zasluge i postignute rezultate u raznim područjima društvenog života, a HDFD je s velikim zadovoljstvom za Nagradu predložio Ankicu Jurić Tilić zbog iznimnog doprinosa umjetnosti i kulturi.

Ankica Jurić Tilić diplomirala je komparativnu književnost i francuski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a filmskom produkcijom bavi se gotovo tri desetljeća. Osim što je jedna od najuspješnijih i najaktivnijih hrvatskih producentica, Ankica Jurić Tilić je i docentica na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, a svoje znanje prenosi i polaznicima europske škole za profesionalno usavršavanje producenata (EAVE).

Dobitnica je mnogih nagrada, a jedna od njih je i prestižna nagrada Prix Eurimages – Europska filmska nagrada za najbolju europsku koprodukciju.

Kao producentica potpisala je trideset dugometražnih igranih filmova, nekoliko TV serija i cijeli niz kratkih filmova. Filmovi koje potpisuje Ankica Jurić Tilić dobitnici su mnogih domaćih i međunarodnih nagrada.

Cjelovit popis ovogodišnjih dobitnika Nagrade Grada Zagreba nalazi se na ovoj poveznici

Naslovna fotografija: Ankica Jurić Tilić

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.