Preskoči na glavni sadržaj

Preminuo producent Otokar Tilić 

Producent Otokar Oto Tilić preminuo je u 73. godini života. Tijekom karijere na Hrvatskoj radioteleviziji, koja je trajala od 1975. do 2014. godine, Tilić je surađivao s nekoliko generacija redatelja, a u njegov opus ubrajaju se neki od najpopularnijih kvizova, dramskih serija i zabavnih emisija. 

Otokar je kao producent vodio niz poznatih dramskih serija među kojima su Punom parom, Inspektor Vinko, Ptice nebeske i mnoge druge. Uz to, bio je producent televizijskih drama i adaptacija opera te dva serijala emisija Jadranskih susreta, u režiji Ivana Hetricha

Od 1993. godine, Tilić je sudjelovao u Zabavnom programu HTV-a. Producirao je kvizove Kolo sreće, Kviskoteka, Uzmi ili ostavi, 1 protiv 100, ali i zabavne emisije Zvijezde pjevaju i Ples sa zvijezdama te reality Derbi

Povodom smrti uglednog producenta, Treći program HTV-a, u srijedu, 9. ožujka, emitira televizijsku dramu Izjava (1976.) redatelja Marija Fanellija i scenarista Kazimira Klarića, koju je producirao upravo Tilić. 

 Posljednji ispraćaj održat će se u četvrtak, 10. ožujka na Mirogoju. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.