Preskoči na glavni sadržaj

Premijera filmova Plavi Petar i Živjeti, ploviti u riječkom Art-kinu

U ponedjeljak, 19. lipnja s početkom u 20 sati u Art-kinu će se premijerno prikazati dva filma – igrana drama Plavi Petar Marka Šantića te dokumentarni film Živjeti, ploviti Lane Šarić. Premijeri će prisustvovati redatelj Marko Šantić, direktor fotografije Dario Hacek, producent Jure Bušić (Jaka Produkcija) te brojna ostala filmska ekipa. 

Plavi Petar je sniman u Rijeci, preciznije na području Mlake s jakom glumačkom postavom, među kojima su i Hrvoje Vladisavljević, Dražen Mikulić, Alan Katić, Olivera Baljak, Tanja Smoje, Damir Orlić, Zdenko Botić i Marija Geml.

Radnja filma prati mladog policajca Petra koji živi s roditeljima u maloj jednokatnici iz koje im prijeti deložacija. Prilikom jedne ovrhe on prekorači policijske ovlasti i pokuša zaštititi stari bračni par nad kojim se vrši ovrha. Petar zna da sustav ne valja, ali stvari nisu uvijek tako jednostavne.

Dokumentarni film Živjeti, jedriti prati život troje protagonista koji žive na jugu Europe, u tri mediteranske zemlje (Hrvatska, Grčka, Italija). Pavel je profesionalni jedriličar, rođenjem Zagrepčanin, a državljanstvom Talijan; Ane radi kao kuharica u obiteljskom restoranu na Mljetu; Yiannis živi u malom grčkom mjestu i bavi se ribarenjem. Umjesto da isele s krizom pogođenog juga Europe i sreću potraže negdje drugdje, oni uočavaju potencijal, dragocjene resurse te mogućnost za osobnu sreću i napredak upravo u svojim zemljama i na Mediteranu kao širem pojmu koji ih spaja. Lajtmotiv priče je putopis 'Besa', djelo slavnog nautičara Jože Horvata.

Oba filma sufinancirana su sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

Ulaz je slobodan uz prethodnu rezervaciju putem elektronske pošte ili telefonskim putem (051/323-261, u radno vrijeme blagajne – od 18 do 21 sati).

Naslovne fotografije: scene iz filmova Plavi Petar i Živjeti, ploviti

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.