Preskoči na glavni sadržaj

Premijera filma Mrtve ribe otvara 10. Mostar Film Festival

Osim premijere dugometražnog igranog filma Mrtve ribe u režiji Kristijana Milića, u natjecateljskom programu festivala prikazat će se niz hrvatskih filmova i manjinskih koprodukcija. 10. MOFF održava se od 24. do 30. studenog u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača u Mostaru. 

Zatvorenu projekciju na konferenciji za medije najavio je glumac iz filma Dražen Mikulić, te dodao kako će ga biti 'posebno zadovoljstvo gledati po prvi put zajedno s ekipom filma upravo u gradu gdje se nešto više od mjesec dana i snimao. Od filma očekujem mnogo, i zbog izvrsnog scenarija, ali i odlične ekipe koja je kao obitelj bila uključena u rad na filmu', zaključio je na kraju Mikulić.

Film Mrtve ribe prati sudbine dvadesetak osoba tijekom nekoliko jesenjih dana u provincijskom gradiću. Režiju potpisuje Kristijan Milić, scenarij Josip Mlakić, kameru Mirko Pivčević, montažu Veljko Segarić, scenografiju Damir Gabelica, kostimografiju Vedrana Rapić, a producenti su Maja Lasić i Slaven Knezović. Film je nastao u produkciji Eurofilma (Zagreb) i koprodukciji Oktavijana (Mostar), a sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

U natjecateljskom programu MOFF-a bit će prikazano sedam filmova iz kojih će stručni žiri odabrati najbolje glavne i sporedne glumce te nagraditi najboljeg debitanta. Riječ je o aktualnim filmskim ostvarenjima iz regije, a u sklopu ovog programa prikazuju se i hrvatski filmovi S one strane Zrinka Ogreste, Ne gledaj mi u pijat Hane Jušić, Ministarstvo ljubavi Pave Marinkovića te manjinske hrvatske koprodukcije Oslobođenje Skoplja u režiji Rade i Danila Šerbedžije, Lazar redatelja Svetozara RistovskogDnevnik mašinovođe u režiji Miloša Radovića

U programu 'Docuspectre' prikazat će se šest dokumentarnih filmova iz regije među kojima i Sve je bio dobar san u režiji Branka Ištvančića te Brda 21000 Split redatelja Silvija Mirošničenka

U programu 'Dječji klasici' koji se ove godine održava pod sloganom 'Junaci lektire na velikom ekranu', 10. MOFF donosi pet igranih filmova za djecu među kojima i hrvatske naslove Koko i Duhovi i Ljubav ili smrt, redatelja Daniela Kušana, te drugi dio trilogije o poznatom dječaku Koku, Zagonetni dječak u režiji Dražena Žarkovića. Uz Koka, među dječjim klasicima naći će se i Šegrt Hlapić redatelja Silvija Petranovića te Duh u močvari u režiji Branka Ištvančića.

O najboljim filmovima 10. MOFF-a odlučivat će žiri u sastavu Sandra Rančić, novinarka, dokumentaristica, direktorica festivala glazbenog dokumentarnog filma DOK’N’RITAM, Jaime Olabarri Powell, španjolski fotograf i Dževdet Tuzlić, novinar i filmski kritičar. Predsjednik tročlanog međunarodnog žirija biti će glumac Velibor Topić.

Nagrada 'Stablo ljubavi' za životno djelo na 10. Mostar Film Festivalu dodijelit će se glumačkim velikanima Draganu Despotu i Lazaru Ristovskom

10. Mostar Film Festival održava se od 24. do 30. studenog, a svi ostali detalji dostupni su na njegovim službenim stranicama ili ovdje

Naslovne fotografije: konferencija za medije MFF-a; Dražen Mikulić

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.