Preskoči na glavni sadržaj

Premijera filma Dnevnik mašinovođe u riječkom Art-kinu

U četvrtak, 22. prosinca u 20 sati u Art-kinu premijerno će se prikazati komedija Dnevnik mašinovođe. U Rijeku dolaze i redatelj Miloš Radović, glavni glumac Lazar Ristovski te hrvatski producent filma Ivan Maloča.

Polazište filma je podatak da svaki strojovođa tijekom svoje profesionalne karijere slučajno ubije 20-ak ljudi. Žrtve su obično samoubojice, nepažljivi, pijani, ili samo odsutni ljudi. Ovo je tragična komedija o nevinim ubojicama i njihovim životima.

Dnevnik mašinovođe je kandidat Srbije za nagradu Oscar za najbolji film na stranom jeziku. Nagradila ga je i publika Međunarodnog filmskog festivala u Moskvi ove godine, dobitnik je Posebnog priznanja Festivala europskog filma Palić te nagrade Grand Prix na Međunarodnom filmskom festivalu u Bruxellesu.

Uz Lazara Ristovskog, uloge tumače i Mirjana Karanović, Petar Korać i Tihomir Stanić. Režiju i scenarij potpisuje Miloš Radović, produkciju Lazar Ristovski i Petar Ristovski. Film je snimljen uz potporu Filmskog centra Srbije i Hrvatskog audiovizualnog centra u produkciji Zilion filma (Srbija) te Interfilma (Hrvatska). 2i Film je distributer filma u Hrvatskoj.

Naslovne fotografije: scene iz filma

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.