Preskoči na glavni sadržaj

Predstavljanje inicijative RE-ACT u okviru ZagrebDox Pro-a 

U četvrtak 26. veljače u 18 sati u Dvorani Zagreb filma (Nova Ves 18), u okviru programa ZagrebDox Pro, bit će predstavljen RE-ACT (Regional Audiovisual Cooperation and Training), nova transregionalna inicijativa za zajednički razvoj audiovizualnih projekata i poticanje međunarodnih koprodukcija, koju su osnovali Hrvatski audiovizualni centar, Audiovizualni fond pokrajine Furlanije-Julijske krajine i Slovenski filmski centar. 

Inicijativu će predstaviti njeni pokretači, voditelji filmskih centara iz Italije, Slovenije i Hrvatske: Paolo Vidali (Audiovizualni fond pokrajine Furlanije- Julijske krajine), Jožko Rutar (Slovenski filmski centar) i Hrvoje Hribar (Hrvatski audiovizualni centar) te Sanja Ravlić, predstavnica Hrvatske u Eurimagesu i Alessandro Gropplero, voditelj međunarodnih odnosa Audiovizualnog fonda pokrajine Furlanije-Julijske krajine.

Osim predstavljanja mehanizma funkcioniranja i smjernica ove inicijative, bit će objavljen javni poziv i rokovi prijava za radionicu koja će se održati u Motovunu od 21. do 24. srpnja. Na njoj će sudjelovati šest odabranih timova producenata i autora kako bi razvili nove zanimljive priče s koprodukcijskim potencijalom između Hrvatske, pokrajine Furlanije-Julijske krajine i Slovenije. 

Predstavljanje počinje u 18 sati, a ulaz na događanje je slobodan.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.