Preskoči na glavni sadržaj

Poziv za prijave na radionicu Split Script s Razvanom Radulescuom završava 15. rujna

Udruga Metonimija podsjeća da je rok za prijave na radionicu Split Script 2022. četvrtak, 15. rujna u 23:59 sati. 

Na radionicu se mogu prijaviti projekti za kratkometražni i dugometražni igrani film. Broj polaznika može varirati (ovisno o kvaliteti prijavljenih projekata). Kao i dosad, radionica će se održavati u potpunosti na engleskom jeziku.

Prijaviti se može putem obrasca u jednu od dvije kategorije: Početnici i Profesionalci. Više o samom pozivu na ovoj poveznici.

Prijavitelji će o rezultatima odabira biti obaviješteni putem e-maila, 25. rujna. Organizator ne predviđa recenziju za projekte koji nisu odabrani za sudjelovanje na radionici.

Ove godine radionica će se održavati početkom studenog. Sva pitanja vezana uz poziv na prijavu mogu se uputiti na metonimijasplit@gmail.com.

Što o radionici kažu bivši polaznici, pročitajte u nastavku::

"Radili smo intenzivno, svakodnevno, "jedan na jedan". Radulescu je bio vrlo posvećen, s inteligentnim i kreativnim idejama. Bilo je izuzetno vrijedno i važno dobiti pomoć i podršku jednog od najboljih scenarista danas." Dubravka Turić (Split Script, 2018.), izvor Slobodna Dalmacija.

"Radulescu postavlja prava pitanja na temelju kojih scenaristu vrlo brzo postaje jasno do koje je mjere uspio izraziti svoju ideju, koje su slabe točke budućeg scenarija i kako ih može popraviti." Jelena Paljan (Split Script, 2019.), izvor Slobodna Dalmacija.

"Koncept male grupe i intenzivnog individualnog rada s jednim od najvažnijih živih europskih scenarista smatram najvećom kvalitetom ovog jedinstvenog programa za filmske profesionalce u Hrvatskoj." Filip Mojzeš (Split Script, 2020.)

"Razvan ima fantastičnu sposobnost suptilnog ulaganja u tuđi scenarij, ali i tuđu pamet. Tih nekoliko savjeta suho je zlato i lako mogu zaokružiti priču. Ima asketsko-duhovni pristup filmskoj umjetnosti i tuđim scenarijima, bez imalo arogancije u nekim svojim pričama otkriva slabosti i tjera vas da razmislite ne samo o scenariju, već i zašto sve to uopće radite." Josip Lukić, (Split Script, 2021.), izvor Slobodna Dalmacija.

Projekt sufinanciraju Hrvatski audiovizualni centar i Grad Split.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.