Preskoči na glavni sadržaj

Poziv na predavanja i projekcije u sklopu radionice Ex Oriente u Splitu

U Splitu će se od 27. lipnja do 2. srpnja održati međunarodna filmska radionica dokumentarnog filma Ex Oriente Film 2016, koju organiziraju Institut za dokumentarni film iz Praga  i produkcijska kuća Hulahop iz Zagreba. Radionica ima i otvoreni program koji se sastoji od predavanja, masterclassova, projekcija filmova i individualnih sastanaka s međunarodnim predavačima, a na koje su pozvani svi hrvatski filmski profesionalci i ljubitelji filma.

Radionica Ex Oriente Film renomirani je program namijenjen redateljima i producentima dokumentarnih filmova iz istočne i centralne Europe. Ove godine, prva sesija radionice organizirana je u suradnji s produkcijskom kućom Hulahop, u partnerstvu s Centrom za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata.

Tijekom tjedna hrvatskoj filmskoj javnosti predstavit će se skupina vodećih međunarodnih filmskih profesionalaca, redatelja i umjetnika kroz niz otvorenih predavanja, projekcija i masterclassova. Listu svih predavača možete pronaći na internetskoj stranici IDF-a, a raspored otvorenog programa na hrvatskom jeziku možete pronaći u privitku, kao i na Hulahopovoj FB stranici.

Kao dio otvorenog programa, hrvatskim filmskim profesionalcima nudi se prilika i da se o svojim projektima konzultiraju s uglednim međunarodnim predavačima radionice. Individualni sastanci u trajanju od 45 minuta održat će se 29. lipnja i 1. srpnja. Broj termina je ograničen, a raspored sastanaka bit će pripremljen na temelju prethodne rezervacije termina. Svi zainteresirani za individualne sastanke trebaju kontaktirati Kristynu Balaban na adresu kbalaban@dokweb.net, najkasnije do 20. lipnja.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.