Preskoči na glavni sadržaj

Područje bez signala od 27. prosinca na HRT-u

Serija Područje bez signala autora Ankice Jurić Tilić i Dalibora Matanića stiže i pred hrvatske gledatelje. Prva epizoda bit će premijerno emitirana na Prvom programu HTV-a, u ponedjeljak 27. prosinca, u 21.05 sati, a u istom terminu ponedjeljkom publika će moći pogledati i ostale epizode serije koja je već pobudila veliki međunarodni interes.

Snimana tijekom 2020. i 2021. u Zagrebu, Gračacu, Dugoj Resi, Ličkom Osiku, Helsinkiju i Tunisu serija pripovijeda o dvojici Zagrepčana koji dolaze u od sviju zaboravljeni gradić, s ciljem da ožive propalu tvornicu kako bi za misterioznog naručitelja proizveli turbinu kakva se već odavno ne proizvodi. U šest epizoda serija prati Olega (Rene Bitorajac), spretnog poslovnjaka, njegovog introvertiranog bratića Nikolu (Krešimir Mikić), Šeilu (Jovana Stojiljković), mladu kustosicu koja se vraća u svoje rodno mjesto, karizmatičnog inženjera i bivšeg sindikalnog vođu Jandu (Izudin Bajrović), mladog Branoša (Goran Bogdan), radnika koji ima sve atribute novog vođe, te opuštenu, bistru i spretnu konobaricu Lipšu (Tihana Lazović) koja se i u najizazovnijim situacijama dočeka na noge. Svaka od epizoda nazvana je po jednom od ovih likova. 

Uz šestero glumica i glumaca koji su odigrali glavne likove, u seriji nastupaju i Stipe Radoja, Slavko Štimac, Lana Barić, Milena Zupančič, Anđela Ramljak, Marko Mandić, Goran Marković te brojne druge glumice i glumci. Serija je nastala na temelju istoimenog romana Roberta Perišića (Sandorf, 2015.), a scenarij potpisuju Hana Jušić, Milan F. Živković i Jelena Paljan, direktor fotografije je Marko Brdar, montažer Tomislav Pavlic, skladatelji Jura Ferina i Pavao Miholjević, dizajner zvuka Julij Zornik, scenograf Ivo Knezović, kostimografkinja Selena Orb, a majstorica maske je Mojca Gorogranc Petruševska

Seriju je za Hrvatsku radioteleviziju producirala zagrebačka Kinorama u partnerstvu sa slovenskom produkcijskom kućom Perfo, srpskom Sense Production i finskom Citizen Jane. Najvećim dijelom serija je financirana od strane Hrvatske radiotelevizije, a proizvodnju je podržala i Kreativna Europa. Prava su unaprijed osigurali slovenski Voyo i Radiotelevizija Srbije. Razvoj su podržali Kreativna Europa i HAVC koji je podršku dao i kroz program poticaja, a projekt je u fazi razvoja bio predstavljen na međunarodnim sajmovima Cinelink Drama u Sarajevu te Series Mania u Parizu. 

Premijera je, podsjetimo, zakazana za ponedjeljak 27. prosinca, u 21.05 sati na Prvom programu HTV-a. 

Naslovne fotografije: vizual serije; ekipa serije na novinarskoj projekciji u Zagrebu

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.