Preskoči na glavni sadržaj

Počinju druge Antičke filmske večeri i šesti Supetar Super Film Festival

Ovog nas tjedna očekuje drugo izdanje Antičkih filmskih večeri u Vinkovcima te šesto izdanje Supetar Super Film Festivala, na kojima će publika među brojnim filmovima moći vidjeti i hrvatske naslove. U Supetru će premijerno biti prikazan film Silvija Mirošničenka Prozor na život.

Večeras, u ponedjeljak 14. srpnja, u Vinkovcima započinje drugo izdanje Antičkih filmskih večeri, na kojima će biti prikazano sedam filmova, među kojima su i dva hrvatska naslova: Moj zanat i Gangster te voli.

Moj zanat redatelja Mladena Matičevića, dokumentarac o Arsenu Dediću, bit će prikazan u utorak 15. srpnja, dok će nagrađivani dokumentarac Gangster te voli Nebojše Slijepčevića zatvoriti festival u srijedu 23. srpnja. Na programu su još i filmovi Franca Rossija Avanture Odiseja, u kojem igraju Bekim Fehmiu, Irena Papas i Barbara Bach, a koji je sniman na prostorima bivše Jugoslavije, te U sjenci orlova redatelja Ferdinanda Baldija, u kojem također glume nekadašnje zvijezde jugoslavenskog filma – Aleksandar Gavrić, Beba Lončar i Pavle Vuisić

Antičke filmske večeri organizira Udruga RARE (inače i organizator Festivala dokumentarnog rock filma DORF) u suradnji sa Gradskim muzejom Vinkovci i Udrugom Kinofon iz Zagreba, a program je realiziran uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, Turističke zajednice i Grada Vinkovci. Ulaz na sve programe je slobodan, a raspored projekcija potražite ovdje.

Od 14. do 19. srpnja će se u Supetru na Braču održati šesti po redu Supetar Super Film festival, na kojem će premijerno biti prikazan novi dokumentarni film Silvija Mirošničenka Prozor na život, dokumentarni eksperiment o zatvorenicima koji snimaju vlastiti život u strogo kontroliranom zatvoru. Scenarij potpisuje Mirošničenko, kameru Filip Starešinić, montažu Sara Gregorić, a producentica je Marina Trandler i Akademija dramske umjetnosti. Film će biti prikazan u programu Retrospektiva, zajedno s filmovima Brda 21000 Split, Komiški kvarantore, Škverski kipar i U braku sa švicarcem, dok će u Međunarodnom programu publika moći vidjeti Autofocus Borisa Poljaka, koji je na upravo završenom festivalu u Karlovim Varima odnio nagradu za najbolji kratkometražni dokumentarni film. U međunarodnom programu bit će prikazan još jedan hrvatski naslov, Ljubi bližnjega svoga Darovana Tušeka.

Festival je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra. Ulaz na projekcije je slobodan, a više informacija o ostalim filmovima u Međunarodnom programu te rasporedu projekcija potražite ovdje.

Naslovne fotografije: Prozor na život; Moj zanat

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.