Preskoči na glavni sadržaj

Počinje 1. Brač Film Festival

Od 6. do 8. kolovoza Brač će biti središte filmske umjetnosti s prvim po redu Brač Film Festivalom koji se održava u sklopu manifestacije Supetarsko lito. Pod pokroviteljstvom Grada Supetra i Turističke zajednice Grada Supetra organizatori su pripremili odličan program koji se dijeli na projekcije za djecu, kratkometražni te dugometražni. 

Festival otvara dugometražni film Ognjena Sviličića, Takva su pravila, koji se, između ostalog, proslavio i nagradom na venecijanskom festivalu. Drugu večer obilježit će švedski film Turist redatelja Rubena Östlunda koji je 2014. godine dobio nagradu žirija u programu Un certain Regard filmskog festivala u Cannesu, a zadnju večer posjetitelji će moći uživati u kino-hitu Bit ćemo prvaci svijeta

Kratkometražni program bit će prikazan druge večeri Brač Film Festivala u amfiteatru Waterman Resorta. Svoje filmove predstaviti će studenti filmskih akademija u Zagrebu, Beču, Ljubljani, Banja Luci, par nezavisnih mladih autora te studenti European Film College-a iz Danske.

Najmlađi posjetitelji festivala moći će uživati u programu 'Koko u Supetru' sva tri dana u jutarnjim satima te pogledati koje je dogodovštine popularni junak Koko proživio u filmovima Koko i duhovi, Zagonetni dječak te Ljubav ili smrt

Uz sve navedeno, a u suradnji s Foto danima mladih u Supetru bit će organizirana i izložba fotografija 'Hrvatska u oku mladih fotografa'. 

Osnivač i direktor Brač Film Festivala je mladi redatelj i producent Bruno Mustić, a u projektu sudjeluje preko 50 mladih ljudi, uglavnom studenata, iz cijele regije. 

Detalje o programu i Festivalu potražite ovdje

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.