Preskoči na glavni sadržaj

Počelo snimanje kratkog igranog filma Po čovika

U ponedjeljak 22. lipnja počelo je snimanje kratkometražnog igranog filma Po čovika redateljice Kristine Kumrić, scenaristice Maje Hrgović i producentice Vanje Jambrović. 

Riječ je projektu koji je pobijedio na natječaju Jedna priča iz Domovinskog rata kojim Ministarstvo branitelja, Hrvatski audiovizualni centar, Društvo hrvatskih pisaca, HRT i Vukovar film festival žele kroz audiovizualnu kulturu promicati vrijednosti Domovinskog rata. 

Radnja filma smještena je u 1991. godinu i prati jedan dan u životu devetogodišnje Mije i jedanaestogodišnje Lorene te njihove majke. Za njih tri ovo je veliki dan: otac djevojčica Mirko pušten je iz ratnog logora u kojemu je kao zarobljenik proveo protekla tri mjeseca i vraća se kući.

U filmu glume Marina Redžepović u ulozi majke, Franjo Dijak u ulozi oca, Nikša Butijer u ulozi susjeda, Jelena Kordić u ulozi susjede, Igor Hamer u ulozi narednika te Janja Avdagić i Leonarda Živković u ulozi djevojčica. Između ostalih ekipu filma čine: Igor Zelić kao direktor fotografije, Ivana Škrabalo kao scenografkinja, Zorana Meić kao kostimografkinja, Frano Homen kao montažer, Oriana Kunčić kao casting direktorica, Borna Buljević kao tonski snimatelj, Ivan Kelava i Tibor Keser kao izvršni producenti te Josip Žuvan kao asistent redatelja. 

Film će se snimati šest dana, od 22. do 28. lipnja 2015. u okolici Šibenika, na lokacijama sela Bilići i Unešić, a nastaje u koprodukciji Restarta i Umjetničke organizacije Kinoljetka. 

Snimanje filma sufinancirano je sredstvima HAVC-a i Ministarstva branitelja. 

Naslovna fotografija: scena sa snimanja filma Po čovika

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.