Preskoči na glavni sadržaj

Počelo snimanje hrvatske koprodukcije Mare 

Producentski tim dugometražnog igranog filma Mare redateljice Andree Štake, nastao u hrvatsko-švicarskoj koprodukciji, od 1. listopada do 18. studenog snima na području Konavala.

Režiju i scenarij filma Mare potpisuje Andrea Štaka, direktor fotografije je Erol Zubčević, scenografkinja Jana Plećaš, a za montažu je zadužen Jan Klemsche. Film nastaje u koprodukciji Švicarske (OKOFILM Productions) i Hrvatske (Dinaridi Film) i u potpunosti će biti sniman na području Konavala.

Producenti su Thomas Imbach i Andrea Štaka u Švicarskoj te Tena Gojić u Hrvatskoj. U glavnoj ulozi nastupa Marija Škaričić, a u sporednim ulogama joj se pridružuju Goran Navojec, Zdenko Jelčić, Ivana Roščić i mnogi drugi. 

Radnja filma razvija se oko lika Mare koja živi u Konavlima u neposrednoj blizini dubrovačke zračne luke. Svakodnevica joj prolazi rutinski, ona je majka, supruga i domaćica. Njena nesputana priroda navest će je na potragu za osobnom slobodom nakon koje Mare više neće biti ista žena.

Razvoj projekta pomogli su MEDIA Švicarska, a produkciju su podržali švicarsko ministarstvo kulture, ciriški filmski fond, ZDF Arte, Hrvatski audiovizualni centar i Grad Dubrovnik.

Fotografije: snimanje filma Mare

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.