Preskoči na glavni sadržaj

Playing Men u natjecateljskom programu 28. Međunarodnog filmskog festivala FIDMarseille

Ovaj dugometražni dokumentarni film u režiji Matjaža Ivanišina nastao je u hrvatsko-slovenskoj koprodukciji, a u Marseilleu će imati svjetsku premijeru.

Playing Men esejistički je dokumentarni film o mediteranskim muškarcima, koje promatra kroz njihove igre i odnose među igračima. Film je strukturiran kao dnevnik putovanja po jugu Europe (Slovenija, Hrvatska, Italija i Turska) te predstavlja muškarce, mlade i stare, koji se sastaju baš kao što su se i njihovi preci sastajali – kako bi igrali igre. No, tijekom snimanja igrača redatelj filma iznenada pada u duboku kreativnu krizu i okreće kameru prema sebi pa se film pretvara u razigranu posvetu apsurdnosti.   

Redatelj i scenarist filma je Matjaž Ivanišin (Slovenija), a producentica Marina Gumzi i producentska kuća Nosorogi (Slovenija) uz koprodukciju Vanje JambrovićTibora Kesera iz Restarta (Hrvatska). Montažer slike je Matic Drakulič (Slovenija), a zvuka i miksa zvuka Borna Buljević (Hrvatska). Film je sniman na lokacijama u Sloveniji, Hrvatskoj, Italiji i Turskoj.

Playing Men je sufinanciran sredstvima Slovenskog filmskog centra, Viba filma i Hrvatskog audiovizualnog centra.

FIDMarseille jedan je od najzačajnijih festivala dokumentarnog filma, kojeg zahvaljujući selekciji filmova i industrijskom programu svake godine posjeti oko 25.000 gledatelja. Njegovo 28. izdanje održat će se od 11. do 17. srpnja, a više informacija o ovogodišnjem izdanju potražite na službenoj stranici festivala.

Naslovne fotografije: scene iz filma Playing Men

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.