Preskoči na glavni sadržaj

Playing Men nagrađen u Marseilleu

Na 28. Međunarodnom filmskom festivalu FIDMarseille dugometražni dokumentarni film Playing Men redatelja Matjaža Ivanišina osvojio je nagradu Georges de Beauregard u međunarodnom natjecateljskom programu. Film je nastao u hrvatsko-slovenskoj koprodukciji. 

Žiri, kojim je predsjedao Sharunas Bartas, uključivao je i Fabienne Babe, Nadiu Turinev, Carlosa Casasa i Davida Schwartza, a uz nagradu filmu ide i sponzorstvo postprodukcijske tvrtke Video de poche koja će izraditi DCP kopiju filma. 

Georges de Beauregard, po kojem je nazvana nagrada, bio je poznati francuski producent koji je rođen u Marseilleu. Radio je na filmovima Prezir, Do posljednjeg daha i Žena je žena

Playing Men esejistički je dokumentarni film o mediteranskim muškarcima, koje promatra kroz njihove igre i odnose među igračima. Film je strukturiran kao dnevnik putovanja po jugu Europe (Slovenija, Hrvatska, Italija i Turska) te predstavlja muškarce, mlade i stare, koji se sastaju baš kao što su se i njihovi preci sastajali – kako bi igrali igre. No, tijekom snimanja igrača redatelj filma iznenada pada u duboku kreativnu krizu i okreće kameru prema sebi pa se film pretvara u razigranu posvetu apsurdnosti. Hrvatski koproducent filma je produkcijska kuća Restart.

Svake godine FIDMarseille u svom programu donosi 150 filmova za publiku od gotovo 25.000 gledatelja u kinima, kazalištima, knjižnicama, umjetničkim galerijama i otvorenim kinima diljem grada. Mnogo filmova na festivalu ima svoju svjetsku premijeru. Organizira se i industrijski dio FIDLab koji potiče međunarodne koprodukcije i FIDCampus, radionicu za studente s Mediterana. Održao se od 11. do 17. srpnja, a više možete saznati na njegovim službenim stranicama

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.