Preskoči na glavni sadržaj

Plati i ženi nagrađen na filmskom festivalu u Kijevu

Dokumentarni film Plati i ženi Atanasa Georgieva na 7. međunarodnom festivalu dokumentarnog filma o ljudskim pravima u Kijevu, Ukrajina (Docudays UA, 26. ožujka – 2. travnja 2010.), osvojio je dva priznanja - Posebno priznanje žirija te Nagradu Andriy Matrosov (nagrada nosi naziv prema prerano preminulom ukrajinskom fotografu, snimatelju, novinaru, aktivistu za ljudska prava, a ujedno i producentu festivala Docudays UA Andriyji Matrosovu). Film je sudjelovao u glavnoj festivalskoj konkurenciji zajedno s ostalih 16 filmova iz cijeloga svijeta.

Već nekoliko puta nagrađivana priča o dvojici prijatelja koji priželjkuju europsku putovnicu i spremni su učiniti gotovo sve kako bi je se domogli, uključujući i kupovinu nevjeste, osvojila je niz nagrada na međunarodnim filmskim festivalima među kojima je i posebno priznanje žirija na Zagreb Doxu 2009. u Zagrebu te nagradu Regarde Neuff na Vision du Réel 2009. u Nyonu. Film i u 2010. godini nastavlja osvajati međunarodne filmske festivale.

Plati i ženi nastao je u koprodukciji producentskih kuća Nukleus film iz Hrvatske, Mischief Films iz Austrije, Trice Films iz Makedonije i ITVS Internationala iz SAD-a.
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.