Preskoči na glavni sadržaj

Piknik u konkurenciji Berlinalea, dva hrvatska filmaša na Berlinale Talentsu

Na ovogodišnjem 65. Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu, koji će se održati od 5. do 15. veljače, u natjecateljskom programu "Generation 14plus" bit će prikazan kratkometražni igrani film Piknik redatelja Jure Pavlovića, dok će na edukativnoj i networking platformi Berlinale Talents sudjelovati dva hrvatska filmaša.

Pavlovićev film govori o 15-godišnjem Emiru, koji u društvu nadzornika socijalne službe odlazi u posjet ocu na izdržavanju zatvorske kazne u poluotvorenom odjelu kaznionice na Igmanu. Zbog prometne gužve na sarajevskim cestama oni kasne, pa posjet traje kraće od planiranog. 

Scenarij potpisuju Džejna Avdić i Jure Pavlović, za kameru je zadužen Almmir Fakić, za montažu Dragan Von Petrovic, a uloge nose Emir Mušić, Aleksandar Seksan i Senad Alihodžić. Film je nastao u produkciji Sekvence, uz potporu Hrvatskog audviozualnog centra, zagrebačkog Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport te SEE Cinema Networka. Važno je i napomenuti da je Pavlović lani sudjelovao na radionici Short Film Station Berlinale Talents platforme, upravo s filmom Piknik

Zvonimir Munivrana i Danijel Pek na Berlinale Talentsu

Ove godine će na Berlinale Talentsu, edukativnoj i networking platformi koja se održava u sklopu Berlinalea od 7. do 12. veljače, sudjelovati dva filmaša iz Hrvatske: scenarist Zvonimir Munivrana i producent Danijel Pek

Zvonimir Munivrana diplomirao je psihologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a nakon studija odlazi u Los Angeles, gdje upisuje studij glume na Lee Strasberg Institutu. Tijekom boravka u Americi, glumio je u mnogim predstavama te nekolicini nezavisnih filmova. Nakon završetka studija, vraća se u Hrvatsku. Pisac je scenarija za dugometražni igrani film Djeca jeseni (redatelj Goran Rukavina), humorističnog serijala Lov u mutnom (Nova TV), te dva feljtona u nastavcima objavljenim u Slobodnoj Dalmaciji ('Uspjeh na hollywoodski način' i 'Hrvati San Pedra'). Producent je dugometražnih igranih filmova Posljednja volja i Djeca jeseni, te mini serijala U stanici. Član je SAG-a (Screen Actor's Guild) i HDDU-a. 

Danijel Pek studirao je produkciju na Akademiji dramskih umjetnosti i politologiju na Fakultetu političkih znanosti. Sudjelovao je na mnogim produkcijskim radionicama (EAVE Film Marketing Workshop (2013.) , Sarajevo Film Festival Cinelink, Sarajevo Film Festival Talent Campus…), a 2007. godine osnovao je Antitalent Produkciju. Radno iskustvo stjecao je na mnogim domaćim i stranim televizijama (RTL Televizija, CCN News), radio postajama (Radio Free Europe – Radio Liberty, Obiteljski radio) i u produkcijskim kućama (RING Multimedia). Primljen je i na ovogodišnju EAVE 2015 radionicu o filmskoj produkciji. 

Više informacija o ovogodišnjem Berlinaleu potražite na službenoj stranici festivala.

Naslovne fotografije: Piknik; Danijel Pek i Zvonimir Munivrana

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.