Preskoči na glavni sadržaj

Pet domaćih filmova na Međunarodnom filmskom festivalu u Sofiji

Pet hrvatskih većinskih i manjinskih koprodukcija bit će prikazano na 20. izdanju Međunarodnog filmskog festivala u Sofiji, koji se od 10. do 20. ožujka održava od glavnom gradu Bugarske.

U natjecateljskom programu Balkans Competition prikazuju se Život je truba Antonija Nuića i Zvizdan Dalibora Matanića te hrvatska manjinska koprodukcija Lazar u režiji Svetozara Ristovskog. U posebnom programu 'Spotlight on Croatia' uz Nuićev i Matanićev film prikazuje se i debitantski dugometražni film Ivone Juke Ti mene nosiš, dok se hrvatska manjinska koprodukcija Vrapci, nastala u islandsko-dansko-hrvatskoj koprodukciji, prikazuje u programu 'Spotlight on Iceland'.

U industrijskom dijelu festivala, na 13. izdanju platforme Sofia meetings predstavljaju se dva projekta. Riječ je o projektima dugometražnih igranih filmova dviju hrvatskih redateljica - Zatvoreno za javnost Vanje Sviličić, u produkciji Maxima filma, te Fališ mi Vlatke Vorkapić, u produkciji Anitalent produkcije.

Više informacija potražite na službenoj stranici festivala.

Naslovne fotografije: Život je truba; Zvizdan; Lazar; Ti mene nosiš; Vrapci

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.