Preskoči na glavni sadržaj

Otvorene prijave za scenarističku radionicu s Razvanom Radulescuom u Splitu

Udruga Metonimija otvorila je prijave za scenarističku radionicu s rumunjskim piscem, scenaristom i redateljem Razvanom Radulescuom koja će se održati u periodu od 8. do 12. listopada 2018. godine u Splitu. Radionica se održava na engleskom jeziku i besplatna je, a prijave su otvorene do 15. rujna. 

Zainteresirani svoj treatment na engleskom jeziku mogu poslati na mail metonimijasplit@gmail.com, a autore odabranih radova organizatori će obavijestiti o svim detaljima održavanja radionice. Prednost će dobiti radovi koji obrađuju svakodnevne teme. Prijave za radionicu otvorene su do 15. rujna. 

Razvan Radulescu rumunjski je pisac, scenarist i redatelj, te istaknuti europski i svjetski autor. Smatra se idejnim začetnikom rumunjskog novog vala zajedno s redateljem Cristijem Puiuom s kojim je snimio reprezentativne naslove kao što su Smrt gospodina Lazarescua i Roba i lova.

Iza sebe ima dvadesetak scenarističkih radova, a među najpoznatijima su i berlinski pobjednik Poza djeteta redatelja Calina Petera Netzera, dobitnik Zlatne palme 4 mjeseca, 3 tjedna i 2 dana Cristiana MungiuaUtorak nakon Božića Radua Munteana i njegov redateljski prvijenac Prije svega, Felicia koji je hrvatska manjinska koprodukcija. 

Više detalja o autoru i radionici, koja je dijelom financirana sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, možete saznati na ovoj poveznici

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.