Preskoči na glavni sadržaj

Otvorene prijave za program Producers on the Move u Cannesu

Organizacija European Film Promotion svake godine odabire 20 europskih producenata čije su karijere u usponu za sudjelovanje u četverodnevnom programu Producers on the Move koji se održava u sklopu Filmskog festivala u Cannesu. Zainteresirani se na program mogu prijaviti do 2. ožujka. 

Program Producers on the Move zamišljen je kao platforma za umrežavanje s ciljem poticanja europskih filmskih koprodukcija. Sudionike očekuju predavanja, radionice, pitchinzi i sastanci ‘jedan na jedan’ s filmskim ekspertima te im se pruža mogućnost da dobiju prostor za promociju u međunarodnom industrijskim publikacijama. Program se održava na Filmskom festivalu u Cannesu, čije se 73. izdanje odvija od 12. do 23 svibnja ove godine. 

Kroz program je od njegova osnivanja prošlo više od 400 producenata, od kojih su mnogi postali međunarodno priznati filmaši, te čak i dobitnici Oscara. Prošle godine, u programu je sudjelovala hrvatska producentica Anita Juka. Uz European Film Promotion (EFP), u realizaciji programa Producers on the Move sudjeluje i Program Kreativna Europa – Potprogram MEDIA

European Film Promotion je organizacija koja okuplja nacionalne filmske centre i agencije za promociju i promidžbu iz 38 europskih zemalja s ciljem njihova umrežavanja na zajedničkim projektima i inicijativama koje doprinose što uspješnijem plasmanu europskog filma i filmskih talenata u svijetu. Od siječnja 2009. punopravni član organizacije je i Hrvatski audiovizualni centar. Popis svih zemalja članica nalazi se ovdje

Iz EFP-a su izrazili zadovoljstvo uspješnim programom:

"Ponosni smo na rezultate programa Producers on the move, a posebno u posljednjih nekoliko godina. Između 2016. i 2019., realizirano je 47 koprodukcija u koje je uključeno 58 zemalja, među kojima su i cijenjeni naslovi poput Bog postoji, njeno ime je Petrunija (Sjeverna Makedonija, 2019.), Rupa u zemlji (Irska, 2019.) i Sieranevada (Rumunjska, 2016.)."

U program se prima 20 producenata iz 20 europskih zemalja. Zainteresirani producenti ili producentske kuće moraju iza sebe imati barem jednu međunarodnu koprodukciju. Sudionici se biraju na osnovu bodovnog sistema prema sljedećim kriterijima: 

  • producent mora imati iskustva u barem jednoj međunarodnoj koprodukciji, poželjno kao većinski koproducent (ali nije nužno) 
  • ako je kandidat bio većinski producent u više od tri međunarodne koprodukcije, smatra se preiskusnim za sudjelovanje na platformi Producers on the Move
  • dugometražni film/filmovi producenta imali su kinodistribuciju ili su izašli na DVD-u, prikazali se na TV-u ili su bili dostupni na streaming servisima, u zemljama koje nisu sudjelovale u koprodukciji
  • dugometražni film producenta prikazan je u međunarodnoj konkurenciji većeg festivala
  • dugometražni film producenta dobitnik je nagrade za najbolji film u domovini producenta
  • producent ima jaki projekt koji je pogodan za međunarodnu koprodukciju

Zainteresirani hrvatski producenti koji zadovoljavaju tražene uvjete na program se prijavljuju putem maila promotion@havc.hr do 2. ožujka 2020. godine.

Više informacija o programu dostupno je na stranicama EFP-a

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.