Preskoči na glavni sadržaj

Otvorene prijave za FOCUS: novi program obuke i umrežavanja za filmske montažere i dizajnere zvuka

Program obuke i umrežavanja FOCUS, kao prvi takve vrste u regiji, razvijen je kao serija godišnjih događaja koji će se odvijati u Izoli u Sloveniji tijekom Međunarodnog filmskog festivala Kino Otok – Isola Cinema. Ove godine fokus je na filmskim montažerima i dizajnerima zvuka na početku karijere iz Hrvatske, Italije i Slovenije, a poziv za prijave otvoren je do 30. travnja.

Sudionici će sudjelovati u četiri dana intenzivnih predavanja, razgovora, javnih prezentacija i pojedinačnih savjetovanja s trenerima. Opći cilj događaja je izravna razmjena znanja i iskustava 12 odabranih sudionika (po dvoje filmskih montažera i po dvoje dizajnera zvuka iz svake od zemalja) te polaganje temelja prekogranične koprodukcijske suradnje u bliskoj budućnosti. Događaj FOCUS ujedno će sudionicima omogućiti preispitivanje vlastite metode, učenje od etabliranih starijih kolega i javno predstavljanje vlastitih vizija kroz svoj rad pozvanim redateljima i producentima.

Program slavi filmsko stvaralaštvo, umjetničku formu koja nastaje kao spoj kreativne mješavine talenata i vještina: scenaristi, redatelji i producenti usko surađuju s direktorima fotografije, scenografima, montažerima, dizajnerima zvuka, majstorima maske, kostimografima i drugima. Ove godine fokus je na filmskim montažerima i dizajnerima zvuka na početku karijere iz Hrvatske, Italije i Slovenije. U idućim izdanjima programa fokus će biti na predstavnicima drugih filmskih sektora i djelatnosti koji uživaju manje pažnje u kontekstu edukacije za filmske profesionalce, a moguće je i proširenje kruga zemalja sudionica.

Program počinje u srijedu, 6. lipnja, a završava u subotu, 9. lipnja 2018. Sudjelovanje u programu FOCUS besplatno je za odabrane kandidate na početku karijere iz Hrvatske, Italije i Slovenije. Trošak smještaja, obroka i festivalskih propusnica snose organizatori. Preduvjet je napredno služenje engleskim jezikom. 

Rok za prijavu je 30. travnja 2018. Sudionike odabire odbor sastavljen od voditelja programa FOCUS i predstavnika struke, a izabrani sudionici će o odabiru biti obaviješteni e-poštom i javnom objavom do 18. svibnja. 

Za prijavu je potrebno dostaviti sljedeće dokumente na engleskom jeziku na pro@isolacinema.org:
- Ispunjen obrazac za prijavu (dostupan u prilogu s desne strane teksta);
- Životopis;
- Motivacijsko pismo: Zašto želite sudjelovati u programu FOCUS? Najviše jedna stranica;
- Valjana poveznica (URL) koja vodi do odabrane filmografije.

Prijaviti se mogu filmski montažeri i dizajneri zvuka na početku karijere iz Hrvatske, Slovenije i Furlanije Julijske Krajine (Italija) koji su radili na najmanje dva kratka filma ili jednom dugometražnom. 

Novi program obuke i umrežavanja za filmske stručnjake na početku karijere iz Hrvatske, Italije i Slovenije: PRO Otok: FOCUS na filmske montažere i dizajnere zvuka u sklopu 14. izdanja Međunarodnog filmskog festivala Kino Otok – Isola Cinema (Slovenija) održava se u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom, Audiovizualnim fondom Friuli-Venezia Giulia (Italija), Slovenskim filmskim centrom, zavodom Motovila / Deskom Kreativne Europe Slovenije, MEDIA Deskom Kreativne Europe Torina (Italija), MEDIA Deskom Kreativne Europe Hrvatske, Udruženjem stručnjaka za postprodukciju Slovenije i Školom za zvuk iz Velike Britanije. 

Prijavnica i svi ostali detalji o programu dostupni su u prilozima s desne strane teksta. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.