Preskoči na glavni sadržaj

Otvoren natječaj za Motovunske kratke – 25 filmova za 25 godina

Dvadeset i pet kratkih filmova za dvadeset i pet godina festivala – Motovun Film Festival otvara prijave za ovogodišnju selekciju u natjecateljskom programu kratkog metra. Selekcija uključuje filmove iz cijelog svijeta, a prijave su otvorene do 18. svibnja, uz posebne pogodnosti za domaće i regionalne autore.

Uz prikazivanje pred publikom Brda filmova, i ove godine nagrađeni film ući će u krug od dvadeset i devet filmova – pobjednika odabranih europskih festivala koji kandidiraju za Europsku filmsku nagradu, čim festival svojem najboljem filmu osigurava europsku vidljivost i međunarodnu perspektivu. Najboljem hrvatskom filmu pripast će nagrada Corto montonese.

Pobjednik uz status kandidata za Europsku filmsku nagradu u kategoriji kratkog filma, osvaja i novčanu nagradu od 1000 Eura, a identični iznos pripast će autoru najboljeg hrvatskog filma.

Natječaj je otvoren za međunarodnu selekciju igranih, dokumentarnih i animiranih filmova u trajanju do 20 minuta produciranim nakon 1. siječnja 2022. uz uvjet da je to prvo prikazivanje u Hrvatskoj.

Prošlogodišnji pobjednik MFF u kratkometražnoj međunarodnoj konkurenciji, film Prodavači leda redatelja Joãoa Gonzaleza, nominiran je za nagradu Oscar u kategoriji za najbolji kratkometražni animirani film.

S ciljem promocije domaćih i regionalnih filmova i autora, Brdo filmova – Motovun Film Festival otvara mogućnost prijave filmova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Srbije bez naknade za prijavu do 24. travnja.

Hrvatski filmovi u konkurenciji imat će posebne premijere u okviru Motovuna u Zagrebu (24.8. – 3.9.2023.), kada će biti dodijeljena i nagrada Corto montonese.

Festival će se održati od 22. do 29. srpnja, a za jubilarno izdanje i četvrt stoljeća Brda filmova organizatori spremaju brojne novine.

Prijave se primaju do 18. svibnja putem platforme FilmFreeway.

Za dodatna pitanja obratite se na mail adresu: office@motovunfilmfestival.com.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.