Preskoči na glavni sadržaj

Održan peti festival Ja BiH...5 dana Zagreba u Sarajevu

U Sarajevu je od od 2. do 6. lipnja održan peti po redu festival Ja BiH...5 dana Zagreba u Sarajevu, na kojem su prvi put bosanskohercegovačkoj publici predstavljena tri novija hrvatska igrana filma.

Tako su premijerno u kultnom kinu Meeting Point sarajevskoj publici predstavljeni Kauboji Tomislava Mršića, Majstori Dalibora Matanića te Visoka modna napetost Filipa Šovagovića. Također, prikazani su i filmovi Gangster te voli Nebojše Slijepćevića i Svećenikova djeca Vinka Brešana.

Ja BiH festival je nastao iz ideje prijateljskog druženja, a inicirali su ga članovi i osnivači Udruge za promicanje kulture i umjetnosti Ja BiH..., koje vezuju Zagreb i Sarajevo, kako porijeklom tako i mjestom življenja. Udruga je osnovana 2010. godine u Zagrebu kao neprofitna organizacija i ima isključivu namjenu da potakne kulturnu suradnju ovih dvaju gradova.

Manifestacija je organizirana uz podršku Hrvatskog audiovizualnog centra.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.