Preskoči na glavni sadržaj

Održana zagrebačka kinopremijera komedije Nosila je rubac črleni 

Komedija redatelja Gorana Dukića i scenaristice Sandre Antolić Nosila je rubac črleni nakon zagrebačke premijere održane u utorak, 20. rujna u kinu Kaptol Boutique Cinema započinje s redovnim prikazivanjem u hrvatskim kinima od 22. rujna.

Film Nosila je rubac črleni snimljen je u Hrvatskom zagorju i prvi je dugometražni igrani film na kajkavskom nakon pola stoljeća. Nakon premijernog prikazivanja na Pulskom filmskom festivalu gdje je osvojio nagradu publike, film je svečanu zagrebačku kinopremijeru imao u Kaptol Boutique Cinema, u utorak, 20. rujna. 

Film započinje igrati u kinima širom Hrvatske 22. rujna - u kinima Kino mreže, CineStar te Cineplexx kinima. Poseban je interes publike u Hrvatskom zagorju gdje se već traži karta više i zbog rasprodanih projekcija kina su dodala nove termine. Popis projekcija možete pronaći na Facebook stranici filma

U komediji redatelja Gorana Dukića i scenaristice Sandre Antolić kao glavni protagonisti pojavljuju se sveznajući Isus Krist, prefrigana kuma Anka i brbljava svinja Beba, a veseloj atmosferi pridonosi glazba Cinkuša i Marka Firsta te songovi koje je napisala scenaristica Sandra Antolić. Radnja filma smještena je u pitomo Hrvatsko zagorje devedesetih, a od oružja su prisutni tek lovačka puška i plastični pištolj. Sitnim vezom slatko-gorkih zapleta dominiraju drama prve svinjske ljubavi u trenutku zračne uzbune te kvar frizerske haube na pola frizure. Svadba, prošćenje, prpošni napjevi, dezerteri, Majka Božja, sir, vrhnje i happy end su uključeni!

U glavnim ulogama su Nataša Dorčić kao kuma Anka i Tesa Litvan kao Ančica te svinja Beba, a glume još brojni poznati domaći glumci: Areta Ćurković, Dora Polić, Sunčana Zelenika, Jadranka Đokić, Pjer Meničanin, Ljubo Zečević, Krešimir Mikić, Ljubomir, Ljubomir, Jan Kerekeš te drugi. Goran Navojec posudio je glas prascu Rokiju, dok je Janko Popović Volarić u ulozi naratora Isusa Krista.

Producentica je Nina Petrović (Švenk d.o.o), a film je nastao u koprodukciji s Antitalentom iz Hrvatske i Vertigo Visual iz Sjeverne Makedonije. Sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, Makedonske filmske agencije, Hrvatske radiotelevizije i Programa Kreativna Europa Potprogram MEDIA.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.