Preskoči na glavni sadržaj

Uoči premijere u Puli: objavljen trailer filma Nosila je rubac črleni

Komedija redatelja Gorana Dukića i scenaristice Sandre Antolić Nosila je rubac črleni premijerno će biti prikazana na Pulskom filmskom festivalu 17. srpnja u Areni od 21.30 sati, a sada je za gledanje dostupan i trailer. Film će početkom jeseni stići u domaća kina. 

Nosila je rubac črleni duhovit je i zabavan film u kojem se pojavljuju sveznajući Isus Krist, prefrigana kuma Anka i brbljava svinja Beba. Radnja romantične komedije s puno pjevanja smještena je u pitomo Hrvatsko zagorje devedesetih, a od oružja su prisutni tek jedna lovačka puška i plastični pištolj. Sitnim vezom slatko-gorkih zapleta dominiraju drama prve svinjske ljubavi u trenutku zračne uzbune te kvar frizerske haube na pola frizure. Svadba, prošćenje, prpošni napjevi, dezerteri, Majka Božja, sir, vrhnje i sretan kraj su uključeni.

U glavnim ulogama su Nataša Dorčić kao kuma Anka i Tesa Litvan kao Ančica te svinja Beba, a u filmu se pojavljuje plejada poznatih domaćih glumaca: Areta Ćurković, Dora Polić, Sunčana Zelenika, Pjer Meničanin, Ljubomir i Jan Kerekeš te drugi.

Veseloj atmosferi znatno pridonosi originalna glazba Cinkuša i Marka Firsta te songovi koje je napisala scenaristica Sandra Antolić, a bez sumnje, vrlo brzo ući će u uho domaćoj publici željnoj komedije.

Nosila je rubac črleni sniman je na lokacijama u Hrvatskom zagorju, a zanimljivo je da je nakon klasika domaće kinematografije Tko pjeva zlo ne misli to prvi film snimljen na kajkavskom.

“Cijela ekipa filma s uzbuđenjem iščekuje premijeru u Puli. Vjerujem da će se film svidjeti pulskoj publici i da ćemo uspješno prenijeti zagorski štih našeg veselog filma. Uz puno ljubavi, malo suza i puno pjesme, želim našoj dragoj publici da uživa i da izađu iz Arene veseli kak prasci!”, izjavila je producentica filma Nina Petrović.

Fotografiju potpisuje Branko Linta, montažu Ivana Fumić. Producentica je Nina Petrović (Švenk d.o.o), a film je nastao u koprodukciji s Antitalentom iz Hrvatske i Vertigo Visual iz Sjeverne Makedonije. Sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, Makedonske filmske agencije, Hrvatske radiotelevizije i Programa Kreativna Europa Potprogram MEDIA.

Nosila je rubac črleni nakon Pulskog filmskog festivala bit će prikazan na Motovun film festivalu, a publika će ga moći vidjeti u kinima već početkom jeseni u distribuciji Hulahopa.

Naslovne fotografije: kadrovi iz filma Nosila je rubac črleni

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.