Preskoči na glavni sadržaj

Objavljeni rezultati prvog poziva za sufinanciranje razvoja scenarija i razvoja projekata

Hrvatsko audiovizualno vijeće usvojilo je na svojoj 14. sjednici održanoj 28. listopada 2010. u Zagrebu listu prioriteta za sufinanciranje projekata prijavljenih na Javni poziv za poticanje razvoja scenarija i Javni poziv za poticanje razvoja projekta koji je bio otvoren od 5. srpnja do 6. kolovoza 2010. godine.

Javne pozive za poticanje razvoja scenarija i razvoja projekata Hrvatski audiovizualni centar raspisao je po prvi puta ove godine. Javni poziv za poticanje razvoja scenarija namijenjen je prvenstveno onim projektima koji se nalaze u inicijalnoj fazi razvoja koja podrazumijeva izradu prve verzije scenarija na osnovu originalnog sinopsisa/treatmenta ili već postojećeg autorskog predloška kao i doradu već postojeće verzije scenarija. Javni poziv za poticanje razvoja projekata namijenjen je prvenstveno onim projektima koji se nalaze u kasnijim fazama razvoja projekta ili imaju detaljno razrađenu viziju i plan razvoja projekta

Na ovogodišnjem prvom Javnom pozivu za poticanje razvoja scenarija prijavljen je ukupno 71 projekt, od čega 60 projekata u kategoriji dugometražnog igranog filma, 7 projekata u kategoriji dugometražnog dokumentarnog filma i 4 projekta u kategoriji dugometražnog animiranog filma.

Na ovogodišnjem prvom Javnom pozivu za poticanje razvoja projekta prijavljeno je ukupno 29 projekata, od čega 14 u kategoriji dugometražnog igranog filma, 10 projekata u kategoriji dugometražnog dokumentarnog filma i 5 projekata u kategoriji dugometražnog animiranog filma.

Sredstva za razvoj scenarija dodijeljena su za ukupno 27 projekata, od čega 23 dugometražna igrana filma, 3 dugometražna dokumentarna filma i 1 dugometražni animirani film. Svi projekti dobili su maksimalnu svotu od 35.000,00 kn.

Sredstva za razvoj projekata dodijeljena su za ukupno 8 projekata, od čega za 3 dugometražna igrana filma, 4 dugometražna dokumentarna filma i 1 dugometražni animirani film. Maksimalni iznos potpore za razvoj projekata je 175.000,00 kn.

Ukupna sredstva za razvoj scenarija dodijeljena po ovom Javnom pozivu iznose 945.000,00 kn, a ukupna sredstva za razvoj projekata dodijeljena po ovom Javnom pozivu iznose 1.150.000,00 kn.

Listu odobrenih prijava pronađite na ovoj poveznici.

Ovom inicijativom Hrvatski audiovizualni centar pridružio se uvriježenoj praksi zapadnih europskih zemalja te napravio još jedan korak ka sveobuhvatnom i sustavnom vođenju brige o hrvatskom filmu.

Sljedeći Javni pozivi za razvoj scenarija i Javni poziv za razvoj projekata bit će raspisani u 2011. godini, prvi rok u prvom tromjesečju, a drugi rok u trećem tromjesečju.
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.