Preskoči na glavni sadržaj

Objavljeni rezultati Javnog poziva za razvoj scenarija i projekata TV djela za 2014. 

Zagreb, 19. prosinca 2014. – Danas je u Hrvatskom audiovizualnom centru održana 54. sjednica Hrvatskog audiovizualnog vijeća, na kojoj su donesene odluke o raspodjeli sredstava prema Javnom pozivu za poticanje audiovizualnih djelatnosti i stvaralaštva u 2014. godini u kategoriji poticanja razvoja scenarija i razvoja projekata televizijskih djela (rok 7. ožujka 2014.).

Vijeće je odluku donijelo po prijedlozima Umjetničkog vijeća, čija je 35. sjednica održana u srijedu 17. prosinca 2014.  

Hrvatsko audiovizualno vijeće na 54. sjednici odlučivalo je u sastavu: Vera Robić-Škarica, Ivana Vukinovac Gelo, Snježana Tribuson, Olinka Vištica, Zrinko Ogresta, Dino Paškov, Damir Vujinović, Nikola Francetić, Tonko Weissman i Goran Mećava, dok su na 35. sjednici Umjetničkog vijeća sudjelovali Sanja Grbin, Sanja Ravlić, Slaven Zečević, Tomislav Mršić, Branko Schmidt i Robert Knjaz

Na ovaj javni poziv ukupno je bilo prijavljeno 65 projekta, a potpora je odobrena za njih 21 - 6 za razvoj projekata serijskih TV djela, dok je za razvoj scenarija odobreno 13 serijskih i 2 pojedinačna TV djela. Ukupni iznos odobrenih sredstava iznosi 700.000 kuna.

Gledajući i razvoj scenarija i razvoj projekata potpora je dodijeljena za 10 igranih TV djela, 6 dokumentarnih, 4 kreativna formata za djecu i mlade te jedan animirani. 

Uoči donošenja ovih odluka, u maloj dvorani kina Tuškanac je 12. prosinca održana druga TV burza u organizaciji HAVC-a, na kojoj je pred urednicima i producentima vodećih nacionalnih televizija, HTV-a 1, 2 i 3, Nove TV i RTL-a, predstavljeno 28 projekata prijavljenih na ovaj javni poziv.

Detaljne rezultate ovog Javnog poziva možete pronaći u prilogu ili na ovoj podstranici.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.