Preskoči na glavni sadržaj

Objavljeni rezultati Javnog poziva za razvoj i proizvodnju videoigara

Na 9. sjednici Hrvatskog audiovizualnog vijeća u 4. sazivu, koja se danas, 2. veljače 2023. godine, održala uživo i putem video linka Zoom aplikacije, donesene su odluke o raspodjeli sredstava prema Javnom pozivu za poticanje razvoja i proizvodnje videoigara (rok, 5. 10. 2022.). Osim toga, imenovana je i umjetnička savjetnica za eksperimentalni film. 

Vijeće je odluku donijelo po prijedlozima Umjetničkog vijeća, čija je 114. sjednica putem video linka Zoom aplikacije i elektroničke komunikacije članova održana u četvrtak, 26. siječnja 2023. godine. 

Hrvatsko audiovizualno vijeće na 9. sjednici odlučivalo je u sastavu: Zinka Kiseljak, Ksenija Marinković, Sanja Zanki Pejić, Jelena Blagović, Jasna Nanut, Goran Mećava, Josip Krajina, Lado Skorin, Juraj Kukoč, Neven Hitrec, Tomislav Vinceković i Damir Vujinović, dok su na 114. sjednici Umjetničkog vijeća sudjelovali Carmen Lhotka, Davorka Begović, Tiha K. Gudac, Ana Horvat, Tomislav Šakić, Igor Tomljanović, Andrej Kovačević, Bojan Kanjera i Mario Kozina.

Na Javni poziv za poticanje razvoja i proizvodnje videoigara u 2022. godini u potkategoriji razvoja projekta prijavljen je 31 projekt, dok se na potkategoriji proizvodnje prijavilo 13 projekata. Odobrena su sredstva u ukupnom iznosu od 199.084,21 eura / 1.500.000 kuna.

Tablicu odobrenih projekata i obrazloženje umjetničkog savjetnika za videoigre (Andrej Kovačević) možete pronaći na ovoj poveznici.

Nova umjetnička savjetnica za eksperimentalni film je Sunčica Fradelić. Životopis umjetničke savjetnice dostupan je na poveznici s desne strane teksta. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.