Preskoči na glavni sadržaj

Objavljeni rezultati Javnih poziva za razvoj i proizvodnju videoigara u 2023. te za komplementarne djelatnosti (1. rok za 2024.)

Na 29. sjednici Hrvatskog audiovizualnog vijeća u 4. sazivu, koja se 28. prosinca održala uživo i putem videolinka Zoom aplikacije, donesene su odluke o raspodjeli sredstava prema Javnom pozivu za poticanje razvoja i proizvodnje videoigara (rok 5. 10. 2023.) te za poticanje komplementarnih djelatnosti u 2024. godini (1. rok, 7. rujna 2023.). Osim toga, imenovana je i umjetnička savjetnica za kratkometražni igrani film. 

Vijeće je odluku donijelo po prijedlozima Umjetničkog vijeća, čija je 123. sjednica putem videolinka Zoom aplikacije i elektroničke komunikacije članova održana u četvrtak, 21. prosinca 2023. godine. 

Hrvatsko audiovizualno vijeće na 29. sjednici odlučivalo je u sastavu: Ksenija Marinković, Zinka Kiseljak, Jasna Nanut, Jelena Blagović, Sanja Zanki Pejić, Ivana Vukinovac Gelo, Goran Mećava, Lado Skorin, Mario Matković, Josip Krajina, Tonko Weissman i Neven Hitrec, dok su na 123. sjednici Umjetničkog vijeća sudjelovali Tiha GudacMartina Globočnik, Zdenka Gold, Katarina Ivče FarnellSanja Šamanović, Sunčica Fradelić, Jelena OrozTvrtko Kurbaša i Hrvoje Mitić.

Na Javni poziv za poticanje razvoja i proizvodnje videoigara u 2023. godini u potkategoriji razvoja projekta prijavilo se 55 projekata, dok se na potkategoriji proizvodnje prijavilo 17 projekata. 

U potkategoriji proizvodnje odobrena su sredstva za šest projekata u ukupnom iznosu od 75.000,00 eura, dok je u potkategoriji razvoja odobreno 18 projekata u ukupnom iznosu od 174.084,00 eura

Tablicu odobrenih projekata i obrazloženje umjetničkog savjetnika za videoigre (Hrvoje Mitić) možete pronaći na ovoj poveznici.

Na prvom roku Javnog poziva za poticanje komplementarnih djelatnosti u 2024. (rok je bio 7. rujna 2023. godine) sredstva su odobrena za 299 programa u ukupnom iznosu od 1.642.050,00 eura.

Tablicu odobrenih projekata možete pronaći na ovoj poveznici. Umjetnički savjetnici za komplementarne djelatnosti su Martina Globočnik, Katarina Ivče Farnell i Sanja Šamanović.

Podsjećamo, prijave na Javni poziv za komplementarne djelatnosti za 2024. godinu podnose se u dva roka godišnje. Prvi rok, do 7. rujna 2023., odnosio se na projekte u svim kategorijama koji se održavaju u 2024. godini, a drugi rok, raspisan do 11. siječnja 2024., odnosi se isključivo na one projekte iz kategorije programa filmskih festivala i drugih audiovizualnih manifestacija koji se održavaju u drugoj polovici 2024. godine, a nisu se prijavili na prvi rok javnog poziva.

Nova umjetnička savjetnica za kratkometražni igrani film je Nina Velnić. Životopis umjetničke savjetnice dostupan je na poveznici s desne strane teksta.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.