Preskoči na glavni sadržaj

Objavljena knjiga Stoljeće filma u Čakovcu

U srijedu, 27. svibnja u dvorani Zrinski u Čakovcu održana je promocija knjige Stoljeće filma u Čakovcu koju potpisuje šestero autora - Branimir Bunjac, Andreja Talan, Borivoj Radojčić, Jasminka Bijelić Ljubić, Helga Lajtman i Marina Oskoruš. Knjiga je objavljena povodom 100. godišnjice kinematografske djelatnosti u Čakovcu (1913. – 2013.), a predstavljena je u prostoru i dvorani gdje su se prije više od sto godina održavale filmske projekcije.

Na više od 340 stranica knjiga donosi zanimljivosti o razvoju kinematografije u Čakovcu, pratećem kinoprogramu, filmskim priredbama, svečanostima i premijerama, razvoju Škole animiranog filma, filmskim tribinama i niz drugih zanimljivosti i podataka koji su oblježili proteklih sto godina fima u Čakovcu.

Grafičko-likovno oblikovanje knjige potpisuje studio Dvije Lije, izdana je u 500 primjeraka, a nakladnik je Centar za kulturu Čakovec. Knjiga je sufinancirana sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

Promocija knjige u Zagrebu održat  će se 13. lipnja u 17 h u Vinyl baru u Bogovićevoj ulici u sklopu Animafesta.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.