Preskoči na glavni sadržaj

Objavljen trailer uoči premijere filma Sedmo nebo Jasne Nanut 

Premijera dugometražnog igranog prvijenca scenaristice i redateljice Jasne Nanut Sedmo nebo održat će se 17. srpnja na 70. Pulskom filmskom festivalu. Uoči premijere objavljen je trailer za ovu crnu komediju koji se bavi smiješnom stranom krize srednjih godina. Film je nastao u produkciji Petnaeste umjetnosti, a producent filma je Hrvoje Osvadić, koji je ujedno i koscenarist.

Radnja filma Sedmo nebo prati Ninu Radmana, čovjeka s previše žena i premalo vremena, koji je hodajući recept za katastrofu. Pokušavajući priznati ženi da se zaljubio u drugu, Nino traži pomoć "stručnjaka" čiji ga savjeti vode u još veći kaos. U strahu od žene, njegova paranoja sve više raste, a on se pretvara u tempiranu bombu. Hoće li trijumfirati ili krahirati, otkriva ova komedija neočekivanih obrata, u kojoj je samo jedna stvar veća od Ninovih problema – njegov tlak.

Redateljica filma Jasna Nanut autorica je šest kratkometražnih igranih filmova koji su prikazani na Zagreb, Pula i Sarajevo Film Festivalu, u Tallinnu, Motovunu, Plans d'Angersu, Poitiersu i mnogim drugima. Dvostruka je dobitnica Oktavijana, za svoj diplomski film Igra malog tigra i prvi profesionalni kratki film Tanja. Sedmo nebo je njen prvi dugometražni film.

O filmu Jasna Nanut kaže:

"Muško-ženski odnosi moja su vječna inspiracija, a u Sedmom nebu izazov mi je bio prikazati zrcalnu sliku - kompleksnu emocionalnu i mentalnu perspektivu muškarca čiji je život naoko savršeno posložen, ali zapravo se raspada. Glavni lik filma Nino Radman u sveprisutnoj je krizi muškosti koja ne frustrira samo klasične dvije strane već njih pet, i očituje se u mahnitom djelovanju. Ono što je nekad bila Almodovarova žena na rubu živčanog sloma, ovdje je muškarac, jer žene su danas jače no ikad i od muškaraca, logično, očekuju da budu jednako snažni, no pokušavajući dosegnuti sedmo nebo, Nino se zaglavljuje između poriva i odgovornosti, nesposoban suočiti se ne samo sa ženom s kojom dijeli život, već i sa samim sobom. Taj prokleti "ili-ili" koji mu visi nad glavom svima nam je, vjerujem, dobro poznat, pretvara naš život u vječni apsurd koji je za Ninu trenutno pitanje života i smrti, a za nas ostale - smješniji sa svakim njegovim pokušajem da konačno gukne."

Glavne uloge u filmu igraju Krešimir Mikić, Iva Jerković i Iva Mihalić, dok u zapaženim sporednim ulogama nastupaju Nikša Butijer, Dejan Aćimović i Petar Ćiritović.

U nizu sporednih uloga pojavljuju se Urša Raukar, Mario Petreković, Iva Visković Križan, Adrian Pezdirc, Jerko Marčić, Karlo Mrkša, Priska Ugrina, Hrvoje Klobučar, Janko Rakoš, Nataša Kopeč, Robert Ugrina, Tit Medvešek, Toma Medvešek, Ivana Krizmanić, Lukrecija Tudor, Janko Popović Volarić, Lucija Barišić, Mia Anočić Valentić i mnogi drugi.

Ostatak filmske ekipe predvode direktor fotografije Tomislav Sutlar, montažer Tomislav Stojanović, scenograf Denis Rubinić, skladatelji Nenad Kovačić i Mak Murtić, dizajner zvuka Martin Semenčić, majstorica maske Ivana Pralija te modna dizajnerica Ivana Omazić koja je stilizirala glavne likove.

Film će imati premijeru na 70. Pulskom filmskom festivalu, koji se održava od 15. do 23. srpnja 2023.

Naslovne fotografije: scene iz filma Sedmo nebo

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.