Preskoči na glavni sadržaj

Objavljen poziv za RE-ACT-ov razvoj koprodukcijskih projekata

U četvrtak 17. rujna u Portorožu je, u okviru 18. izdanja Festivala slovenskog filma, objavljen novi poziv inicijative RE-ACT (Regional Audiovisual Cooperation and Training) za razvoj koprodukcijskih projekata. Poziv je otvoren do 15. studenog 2015. godine.

RE-ACT (Regional Audiovisual Cooperation and Training) inicijativu pokrenuli su Hrvatski audiovizualni centar, Slovenski filmski cenar i Audiovizualni fond pokrajine Furlanije-Julijske krajine, s ciljem omogućavanja stručnog usavršavanja i sufinanciranja zajedničke proizvodnje dugometražnih filmova svih vrsta.

Poziv za razvoj koprodukcijskih projekata namijenjen je dugometražnim igranim i dokumentarnim te dugometražnim i kratkometražnim animiranim filmovima. Prijaviti se mogu projekti koji tematski povezuju teritorij triju područja i imaju najmanje dva koproducenta iz partnerskih zemalja, te imaju potporu barem jednog od fondova RE-ACT-a ili nadnacionalnog fonda.

Maksimalno šest projekata godišnje bit će financirano u minimalnom iznosu od 10.000,00 EUR po projektu. Odluku o odabranim projektima donijet će Programsko vijeće (koje su imenovali fondovi u RE-ACT-u) i objaviti u siječnju 2016. godine tijekom koprodukcijskog foruma When East Meets West u Trstu.

Detaljne smjernice poziva i prijavnicu za razvoj koprodukcijskih projekata potražite na stranici www.filmreact.eu.
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.