Preskoči na glavni sadržaj

Obavijest korisnicima Hrvatskog audiovizualnog centra

Nastavno na propise koji reguliraju način provođenja dodjele sredstava (državne potpore) HAVC-a putem javnih poziva, skrećemo pozornost da je dana 15. siječnja 2024. stupio na snagu i Program državne potpore za dodjelu sredstava za promicanje audiovizualnog stvaralaštva, audiovizualne kulture i očuvanja audiovizualne kulturne baštine 2024. - 2026. od 10. siječnja 2024. koji  se primjenjuje na sve ugovore o korištenju sredstava sklopljene u 2024. godini.

Program državne potpore za dodjelu sredstava za promicanje audiovizualnog stvaralaštva, audiovizualne kulture i očuvanja audiovizualne kulturne baštine 2024. - 2026. objavljen je na stranicama HAVC-a, u rubrici Propisi OVDJE

Između ostalog, u Programu pod točkom 6, a sukladno izričitim odredbama Uredbe o općem skupnom izuzeću, utvrđen je način izračuna prihvatljivih troškova gdje je navedeno:

"Za izračun intenziteta potpore i prihvatljivih troškova, svi iznosi koji se upotrebljavaju trebaju biti iznosi prije odbitka poreza ili drugih naknada. Međutim, porez na dodanu vrijednost koji se naplaćuje na prihvatljive troškove ili izdatke, a koji se može vratiti u skladu s primjenjivim nacionalnim poreznim pravom ne uzima se u obzir za izračun intenziteta potpore i prihvatljivih troškova.

Prihvatljivi troškovi moraju biti popraćeni jasnim, konkretnim i ažuriranim pisanim dokazima."

Slijedom navedenog, prilikom izrade i predaje financijskih izvješća nužno je naznačiti imate li mogućnost povrata poreza na dodanu vrijednost.

Detaljnu uputu i izjavu o (ne)povrativosti poreza na dodanu vrijednost preuzmite OVDJE

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.