Preskoči na glavni sadržaj

Novosti iz Kino mreže: siječanj/veljača 2022.

Početak godine donosi nove planove, nove ciljeve i nove programe nezavisnih kina. 

 POU Slatina 'Kino za sve generacije'  

Na natječaj Ministarstva kulture Javne potrebe u kulturi – Programi gradnje, rekonstrukcije i opremanje kulturne infrastrukture 2020. godine Pučko otvoreno učilište Slatina javilo se s projektom 'Kino za sve generacije' za programsku djelatnost digitalizacija i opremanje kinoprikazivačke infrastrukture. Od traženih 400.000,00 kn, Pučko otvoreno učilište Slatina dobilo je 300.000,00 kn. Projekt je vrijedan 436.871,25 kn, a Grad Slatina osigurao je 50.000,00 kn. Ostatak sredstava osiguralo je POU Slatina iz vlastitih sredstava. Detalje potražite na ovoj poveznici

 Kino Ivanec: siječanjski kino weekend  

Siječanjski kino weekend održava se posljednjeg vikenda u mjesecu siječnju, u kojem Kino Ivanec održava projekcije s nižom cijenom karte – i to za 50%. Dakle, za projekcije filmova koje se održavaju u subotu i nedjelju, 29. i 30. siječnja 2022., cijena karte iznosi 15,00 kn. Provjerite program na službenim stranicama Kina Ivanec

 MM Centar: glazbeni utorak i sportski četvrtak  

Glazbeni dokumentarci utorkom donose film Pavarotti redatelja Rona Howarda, a Sportski dokumentarci četvrtkom dokumentarac Diego Maradona u režiji Asifa Kapadia. Detalje i raspored projekcija potražite na ovoj poveznici (za glazbu) i ovdje (za sport). 

 Kino Tuškanac: Velika retrospektiva Jima Jarmuscha – kultnog američkog nezavisnog autora  

Od četvrtka, 27. siječnja do srijede, 2. veljače, Kino Tuškanac prikazuje retrospektivu kultnog američkog nezavisnog autora Jima Jarmuscha. Zagrebačka publika imat će priliku pogledati čak jedanaest autorovih dugometražnih igranih filmova, a retrospektivu u četvrtak otvara zatvorska humorna drama Pod udarom zakona (1986.). Raspored projekcija i ostale detalje potražite ovdje.

 Veljača u Art-kinu: Novi filmovi, filmske mutacije i poslastica za Dan zaljubljenih  

Početak veljače u Art-kinu rezerviran je za Filmske mutacije: festival nevidljivog filma, koji u sklopu svojeg 15. izdanja u Rijeku dolazi od 2. do 4. veljače. Kao program komplementaran ovogodišnjim Mutacijama, u Art-kinu se 30. siječnja održava još jedan zaključni program posvećen retrospektivi Sanje Iveković, 'Make Up – Make Down' kao paralelni program izložbe o videoradovima umjetnice koja se održava u riječkom Muzeju moderne i suvremene umjetnosti. Art-kino, uoči Dana zaljubljenih, u veljači, na program donosi možda najiskreniju i najsveobuhvatniju studiju ljubavi i partnerskih odnosa – Prizore iz bračnog života (1973.) Ingmara Bergmana – i to u izvornom obliku mini-serije u trajanju od 281 minute. Kompletan program pronađite ovdje.

 Dokukino KIC – veljača uz odjeke Hladnog rata i osebujne glazbenike  

Program Dokukina KIC u veljači donosi više premijernih naslova, ali i etabliranih ciklusa. U četvrtak, 3. veljače kreće distribucija novog filma Vitalija Manskog o turbulentnom mandatu posljednjeg predsjednika SSSR-a, Gorbačov. Raj., uz prigodan razgovor koji će moderirati dr. sc. Tvrtko Jakovina. Prikazuje se i litavski Skok, film Giedrėa Žickytėa o jednom mornaru na sovjetskom plovilu i njegovu neobičnom pokušaju da prebjegne u SAD u vrijeme Hladnog rata, te ruski Dan žena Dolye Gavanski sa životnim iskustvima žena rođenih u Sovjetskom Savezu, u grčevito doba povijesnih promjena. Ostatak programa pratite na stranicama kina.

Pozivaju se sve članice Kino mreže da dostave novosti za mjesec veljaču najkasnije do 15. veljače 2022. na e-mail adresu press@kinomreza.hr

Vijest je preuzeta sa službene stranice Kino mreže

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.