Preskoči na glavni sadržaj

Nove nagrade za Halimin put, Krugove i Pismo ćaći

Halimin put osvojio je Nagradu kritike na Međunarodnom filmskom festivalu u Varni u Bugarskoj, dok su Krugovi i Pismo ćaći nagrađeni na Međunarodnom filmskom festivalu Cinema City u Novom Sadu.

Halimin put redatelja Arsena Antona Ostojića u produkciji Arkadene Zagreb osvojio je Nagradu kritike na 21. Međunarodnom filmskom festivalu u bugarskom gradu Varni, koji se održao od 30. kolovoza do 5. rujna. Nagradu je redatelju uručio predsjednik bugarskog Udruženja filmskih kritičara Božidar Manov. U natjecateljskom programu sudjelovalo je 12 dugometražnih igranih filmova iz 11 zemalja. U sljedeća dva mjeseca Halimin put sudjelovat će u službenim programima 15 međunarodnih filmskih festivala.

Nagradu Ibis za najbolji film šestog Međunarodnog filmskog festivala Cinema City, koji se održavao od 26. kolovoza do 1. rujna u Novom Sadu, osvojila je manjinska hrvatska koprodukcija Krugovi srpskog redatelja Srdana Golubovića (hrv. kop. Propeler Film): Krugovi su osvojili i nekoliko glumačkih nagrada: Nebojša Glogovac osvojio je Ibis za najboljeg glumca, dok su posebna priznanja za svoje nastupe u istome filmu osvojili i Hristina Popović i Nikola Rakočević.

Pismo ćaći redatelja Damira Čučića u produkciji Hrvatskog filmskog saveza proglašen je najboljim filmom u selekciji Exit Point, jednom od natjecateljskih programa festivala koji donosi aktualna, inovativna i originalna filmska ostvarenja svjetske kinematografije. U sklopu programa Fresh Danube Films Pismo ćaći biti će prikazan i na beogradskom filmskom festivalu Slobodna zona koji će se održati od 7. do 13. studenog 2013. Spomenimo i da je nagrada Ibis za najbolji scenarij dodijeljena Goranu Markoviću i Tihomiru Staniću za manjinsku hrvatsku koprodukciju Falsifikator (hrv. kop. Jadran Film).

Više o nagrađenim filmovima saznajte na ovoj poveznici, a o miljenicima publike ovdje.

Naslovna fotografija: Olga Pakalović u filmu Halimin put

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.