Preskoči na glavni sadržaj

Nova nagrada animiranom filmu Čoban

Animirani film Čoban redatelja Matije Pisačića osvojio je još jednu nagradu, ovaj put za najbolji animirani film na 15. izdanju Filmskog festivala u Sopotu, koji se održavao od 11. do 19. srpnja.

Žiri je nagradu dodijelio Čobanu 'jer je autor stvorio višeslojnu priču kroz uvjerljivu vizualnu formu. Priča se odvija u brzom ritmu i privlači ne samo zanimljivim obratima, nego i uvjerljivom psihološkom slojevitošću'. 

Film priča o Lajki, kujici koja je oteta i lansirana u svemir. Njezin vlasnik Čoban kreće je tražiti, a pritom završava u podzemnom gradu, gdje doživljava uspon i pad pjevačke karijere. U međuvremenu Lajka dolazi na planet na kojem živi Moira, starica koja kroji sudbinu, a koja je pretvara u antropomorfno stvorenje koje čezne za time da se vrati svome vlasniku. 

Matija Pisačić uz režiju potpisuje scenarij, kameru, montažu i kompoziting filma, dok glazbu potpisuje Srđan Sacher. Za produkciju je zaslužan Zagreb film.

Više informacija o festivalu možete pronaći na ovoj poveznici

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.