Preskoči na glavni sadržaj

Noćna ptica u natjecateljskom programu 39. Međunarodnog festivala kratkometražnog filma u Clermont-Ferrandu

Nakon što je primljena u konkurenciju Sundancea, Noćna ptica bit će prikazana u programu još jednog prestižnog festivala. Riječ je o festivalu kratkometražnog filma u francuskom gradu Clermont-Ferrandu, koji će se održati od 3. do 11. veljače 2017. godine. 

Inspiriran istinitim događajem, Noćna ptica je animirani film koji govori o pijanom jazavcu kojeg u gluho doba noći pronalazi policijska patrola. Riječ je o slovensko-hrvatskoj koprodukciji redateljice i koscenaristice Špele Čadež, a uz producenticu Vanju Andrijević na filmu je iz Hrvatske sudjelovala montažerka Iva Kraljević i majstor postprodukcije Mario Kalogjera. Film je koprodukcija Finta Filma, RTV Slovenije i Bonobostudija.

Od svoje premijere u rujnu ove godine, Noćna ptica osvojila je četiri nagrade, od kojih treba izdvojiti posebno priznanje na DOK Leipzigu i srebrnu nagradu na Etiudi & Animi, a zasad broji 14 nastupa u natjecateljskim programima međunarodnih festivala.

39. Međunarodni festival kratkometražnog filma u Clermont-Ferrandu održat će se od 3. do 11. veljače 2017. godine. Festival se sastoji od tri natjecateljska programa (međunarodni, nacionalni i Lab), a svake godine nudi i bogat popratni program, od kojih ove godine valja istaknuti fokuse na kolumbijsku kinematografiju i pregled crnohumornog filma.

Više o festivalu pogledajte na njihovoj službenoj internetskoj stranici

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.