Preskoči na glavni sadržaj

Noćna ptica na Filmskom festivalu Sundance!

Animirani film Noćna ptica Špele Čadež, nastao u slovensko-hrvatskoj koprodukciji u kojoj je s hrvatske strane sudjelovao Bonobostudio, uvršten je u međunarodnu konkurenciju kratkometražnih filmova prestižnog Filmskog festivala Sundance, jedne od najznačajnijih smotri nezavisnog filma u SAD-u koju je 1984. godine osnovao Robert Redford. 

Noćna ptica iz naslova pijani je jazavac koji se otisne u čudnu avanturu nakon što ga na cesti pronađe policijska patrola. Film je koprodukcija između Slovenije i Hrvatske, točnije Finte Filma, RTV Slovenije i Bonobostudija. Redateljica i koscenaristica je Špela Čadež, a uz producenticu Vanju Andrijević na filmu je iz Hrvatske sudjelovala montažerka Iva Kraljević i majstor postprodukcije Mario Kalogjera.

Film je osvojio četiri nagrade od premijere u rujnu, od kojih treba izdvojiti posebno priznanje na DOK Leipzigu i srebrnu nagradu na Etiudi & Animi, a zasad broji 14 natjecanja na međunarodnim festivalima.

Film je sufinancirao Hrvatski audiovizualni centar. 

Filmski festival Sundance održava se od 19. do 29. siječnja 2017. u Park Cityju u saveznoj američkoj državi Utah, a sve detalje potražite ovdje

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.