Preskoči na glavni sadržaj

Nika Obučina na Rotterdam Labu 2024. 

Producentica Nika Obučina (Antitalent) jedna je od sudionica radionice Rotterdam Lab namijenjene producentima / producenticama u usponu. Glavni cilj radionice je producentima/producenticama pružiti stručno usavršavanje u području financiranja filmova, prodaje i distribucije te im omogućiti međunarodno umrežavanje, a ove se godine odvija od 27. do 31. siječnja, u sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Rotterdamu (IFFR). 

"Sudjelovanje na Rotterdam Labu svakako je velik poticaj i motivacija za daljnji razvoj moje karijere. Sretna sam što ću imati priliku upoznati i razmijeniti ideje s više od  kolega producenata iz cijelog svijeta, ali i renomirane stručnjake iz polja audiovizualnih djelatnosti. Vjerujem kako će mi sudjelovanje na Rotterdam Labu dati neke nove ideje i perspektive, koje ću sigurno moći primijeniti na budućim projektima. A naravno, veselim se i izvrsnoj selekciji festivala i svim projektima koje ću imati priliku popratiti," rekla je tim povodom Nika Obučina.

Na Rotterdam Labu ove godine sudjeluje 71 producent iz 43 zemlje, a selekcija je nastala u suradnji s partnerskim organizacijama iz 43 zemlje, među kojima je i Hrvatski audiovizualni centar.  Popis svih sudionika možete pronaći na ovoj poveznici

Rotterdam Lab pokrenut je 2001. godine, a riječ je radionici za producente u usponu. Glavni cilj radionice je omogućiti producentima stručno usavršavanje u području financiranja filmova, prodaje i distribucije te im omogućiti međunarodno umrežavanje. 

Sudionici programa se usavršavaju kroz radionice, pitching, otvorene diskusije, individualno savjetovanje, panele i prezentacije koje vode stručnjaci iz raznih područja audiovizualnog sektora. 

Nika Obučina kao producentica radi u kući Antitalent. Svoje prvo profesionalno filmsko iskustvo ostvaruje kao izvršna producentica dugometražnog dokumentarnog filma Novo kino Buje redatelja Alessia Bozzera. Producirala je, zatim, dva dokumentarna serijala za HRT; kratki dokumentarni serijal u 12 epizoda Kamo za vikend? redatelja Tomislava Cvitana te četiri epizode dokumentarnog serijala U boj, u boj! redatelja Mladena Dizdara. Osim toga, Nika je kao producentica radila na kratkometražnom igranom filmu Maleni (2022.) redatelja Renéa Galla, a koji je premijerno prikazan na Festivalu mediteranskog filma Split . Kao izvršna producentica sudjelovala je i na kratkometražnom igranom filmu Prava istina priče o šori redateljice Andree Slaviček koji je premijerno prikazan na Filmskom festivalu u Cannesu / Tjedan kritike 2023. Osim toga, radila je i kao direktorica igrane TV serije Gora. Trenutno radi na razvoju projekta dokumentarnog filma Lica koja svijetle u mraku redatelja Tomislava Jelinčića, te je kao izvršna producentica zaposlena i na projektu debitantskog dugometražnog igranog filma Blok 62 Vanje Vascaraca.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.