Preskoči na glavni sadržaj

'Neposlušna djeca': novi online Filmski Labirint u sklopu projekta 'Samo nebo nam je granica'

U sklopu programa 'Samo nebo nam je granica' (54+) Bacači Sjenki organiziraju filmski labirint 'Neposlušna djeca' u sklopu kojeg kroz tri odlična filma i tri popratna online video razgovora o tim filmovima sudionike vode na putovanje kroz prošlost i budućnost pobune. Prijave su otvorene za bake, djedove i njihove unuke, filmovi su primjereni za djecu stariju od 11 godina, a cijeli program je besplatan. Prijaviti se možete do petka, 13. kolovoza u 15 sati. 

Samo nebo nam je granica je program medijskog, filmskog, informatičkog i informacijskog opismenjavanja odraslih osoba starijih od 54 godine, kroz koji polaznici upoznaju teoriju i praksu, stvaralačke postupke i upoznaju brojne medijske, filmske i informatičke sadržaje onkraj standardnog i svakodnevnog iskustva te se lako i kroz igru povezuju i s mladim generacijama.

Najavu programa prenosimo u cjelosti: 

'Filmski labirint 'Neposlušna djeca' putovanje je kroz prošlost i budućnost pobune kroz tri odlična filma i tri popratna online video razgovora o tim filmovima. Na putovanje možete povesti i svoju tinejđersku unučad ili rođake te ostale bliske mališane (11+) i otkriti skupa naš međugeneracijski vodič za filmske vragolije! Prenesite im svoje znanje u onom što ih najviše zanima, buntu protiv roditelja / odraslih i saznajte od njih za uzvrat kako se to danas radi.

Razgovori će biti organizirani jednom tjedno do kraja kolovoza putem Zoom platforme. Prvi sastanak održat će se u ponedjeljak, 16. kolovoza u 17h.

Do poveznica za filmove ćete doći putem zagonetki (i uz našu pomoć, ako će biti potrebno), a zatim ćemo vam poslati poveznicu preko koje ćete nam se pridružiti na idućem online sastanku. Filmove ćete do tada odgledati i zatim s nama i vašom unučadi o njima razgovarati.

Možete se prijaviti zajedno s vašim unucima ili unukama / rođacima ili samostalno na email: samonebonamjegranica@gmail.com 

Sve što nam je potrebno je Vaše ime i prezime, e-pošta, datum rođenja i grad u kojem živite, pa vas molimo da nam to pošaljete na e-mail s naznakom 'Filmski labirint'. Ako se prijavljujete zajedno s još nekime, molimo vas da nam pošaljete kontakte i od te osobe.

Pomoću vaših mailova ćemo kreirati račune na CinEd platformi istoimenog projekta, čiji je partner Udruga Bacači Sjenki. Upravo na toj platformi ćete moći gledati filmove do kojih ćete doći pomoću labirinta, i to s hrvatskim prijevodom.

Prijaviti se možete do samog petka, 13. kolovoza u 15h. 

Sudjelovati možete od bilo gdje, pa čak i s mobitela u autobusu. Nije nužno da ste na istom mjestu s unucima i unukama, ali je potrebno da s njima želite podijeliti iskustvo gledanja odličnih filmova i zanimljivih razgovora o njima.

Filmovi su primjereni za djecu stariju od 11 godina. Radionica je u potpunosti besplatna.' 

Projekt podržavaju Ministarstvo kulture i medija, Hrvatski audiovizualni centar, Društvo hrvatskih filmskih redatelja i Grad Zagreb.

CinEd projekt je sufinanciran kroz Kreativnu Europu MEDIA. Podršku CinEdu u Hrvatskoj i Bacačima Sjenki daju Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, Zaklada Kultura nova, Hrvatski audiovizualni centar, Grad Zagreb i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.