Preskoči na glavni sadržaj

Nebojša Taraba u žiriju koji dodjeljuje najvažniju nordijsku televizijsku nagradu

Producent Nebojša Taraba (Drugi plan) jedan je od članova međunarodnog žirija koji će dodijeliti nagradu za najbolji scenarij serija iz Danske, Finske, Norveške, Švedske i s Islanda (Nordic TV Drama Screenplay Award). Nagradu financira Nordijski filmski i televizijski fond (Nordisk Film & TV Fond), a riječ je o jednom od najvažnijih priznanja za dramska televizijska djela nordijskih zemalja. 

"Lijepo to je to priznanje, meni osobno, Drugom planu, ali i hrvatskoj televizijskoj produkciji. Nordijsko je dramsko televizijsko tržište jedno od najjačih u Europi i svijetu, a mi smo sada prepoznati kao netko tko je dovoljno mjerodavan za ocjenu onog što rade što nas čini beskrajno ponosnima," rekao je tim povodom Nebojša Taraba.

Uz njega, u žiriju je i danska glumica Danica Ćurčić, koja je, između ostalog, glumila i u hrvatskom višestruko nagrađivanom filmu Murina Antonete Alamat Kusijanović. Ostali članovi žirija su producent Leif Holst Jensen (Norveška) i filmska kritičarka Wanda Bendjelloul (Švedska). 

Nagradu za najbolji scenarij nordijske dramske serije (Nordic TV Drama Screenplay Award) financira Nordijski filmski i televizijski fond (Nordisk Film & TV Fond), a vrijedi 20.000 eura. Pobjedniku će se nagrada uručiti 1. veljače, u sklopu svečanosti na sajmu TV Drama Vision, koji se odvija u sklopu Göteborg Film Festivala. 

Nominirani scenaristi su: Anita Briem (Island, As Long as We Live), Maren Louise Käehne i Karin Arrhenius (Švedska, Blackwater), Matti Kinnunen (Finska, The Invincibles), Mette Heeno (Danska, Carmen Curlers) i Kenneth Karlstad (Norveška, Kids in Crime). 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.