Preskoči na glavni sadržaj

Nakon zagrebačke premijere Most na kraju svijeta kreće u redovnu kinodistribuciju

Dugometražni igrani film Most na kraju svijeta u režiji Branka Ištvančića, a nastao po scenariju Josipa Mlakića, nakon svečane premijere u zagrebačkom kinu Europa održane u petak, 1. siječnja 2015. godine kreće u redovnu kinodistribuciju.  

Film će se prikazivati u svim Cineplexx i odabranim kinodvoranama diljem Hrvatske.

Most na kraju svijeta govori o nesretnim ljudskim sudbinama iz vremena rata u Hrvatskoj. U ozračju straha, povratka srpskih prognanika u svoje kuće u kojima su u međuvremenu naseljeni Hrvati izbjegli iz Bosne, jedan starac nestaje, a istraga policajca koji je i sam naseljen u srpskoj kući, s vremenom postaje sve osobnija. 

Direktor fotografije je Branko Cahun, montažer Veljko Segarić, skladatelj Dalibor Grubačević, za scenografiju je zaslužan Zvonko Sarić, za kostime Felicita Glavaš, dok su maske povjerene Bianki Žugelj. Glavne uloge tumače Aleksandar Bogdanović, Sanja Radišić, Boro Stjepanović, Slaven Knezović, Jelena Perčin i mnogi drugi. Film je premijerno prikazan u nacionalnoj konkurenciji 61. Pulskog filmskog festivala. Produkciju potpisuje Irena Škorić i Artizana film, a Most na kraju svijeta sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, Ministarstva kulture Republike Srbije i Fondacije za kinematografiju BiH. Distributer je Continental film.

Fotografije iz filma i sa seta u visokoj rezoluciji možete naći ovdje.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.