Preskoči na glavni sadržaj

Nakon zagrebačke i riječke premijere, Kumek Darija Juričana u kinima diljem zemlje

Nakon zagrebačke premijere u Kinu SC 22. studenog, dugometražni dokumentarni film Kumek redatelja Darija Juričana prikazuje se u riječkom Art-kinu u utorak, 1. prosinca, a nakon toga slijede projekcije i po gradovima diljem Hrvatske. 

Kumek će se u Art-kinu 1. prosinca prikazati u dvostrukom terminu - s početkom u 17 sati te u 19.30 sati. Redatelj Dario Juričan i scenarist Saša Paparella prisustvovat će projekcijama. 

Treći dio dokumentarnog serijala Gazda (prvi naslov je Gazda o Ivici Todoriću, a drugi Gazda: Početak o Miroslavu Kutli) donosi priču o kontroverznom političkom usponu zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Scenarij filma potpisuju istraživački novinari Saša Paparella, koji je koautor i drugih filmova u serijalu, i Zvonimir Tivon, a uz film se predstavlja i knjiga "Kumek", komplementarna filmu, čiji su autori Saša Paparella i Hrvoje Appelt.

Nakon premijernih projekcija, Kumek se u Art-kinu prikazuje još pet puta: 2. prosinca u 19 sati, 3. prosinca u 17 sati, 4. prosinca u 17 sati, 6. prosinca u 18 sati i 7. prosinca u 19 sati.

Ulaznice za premijeru i ostale projekcije mogu se rezervirati putem e-pošte (ulaznice@art-kino.org), a kupiti na blagajni Art-kina svakoga dana sat vremena prije početka prve projekcije ili putem platforme ulaznice.hr.

Nakon riječke premijere, Kumek se prikazuje u sljedećim gradovima:

  • Split – Centar za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata (1. 12., cijeli raspored projekcija bit će objavljen ovdje
  • Nova Gradiška – Kino Nova Gradiška (2. 12. uz gostovanje filmske ekipe, cijeli raspored projekcija pronađite ovdje)
  • Velika Gorica – Pučko otvoreno učilište Velika Gorica (3. 12. uz gostovanje filmske ekipe, cijeli raspored projekcija pronađite ovdje)
  • Samobor – Kino Samobor (3. 12., cijeli raspored projekcija pronađite ovdje)
  • Čakovec – Centar za kulturu Čakovec (4. 12., cijeli raspored projekcija pronađite ovdje)
  • Đakovo – Centar za kulturu Đakovo (4. 12., cijeli raspored projekcija bit će objavljen ovdje)
  • Bjelovar – Kulturni i multimedijski centar Bjelovar (4. 12., cijeli raspored projekcija bit će objavljen ovdje)
  • Lovran – Kino Sloboda Lovran (4. 12., cijeli raspored projekcija bit će objavljen ovdje

Za obavijesti o budućim projekcijama i ostalim novostima vezanima za film Kumek, pratite redatelja Darija Juričana na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.