Preskoči na glavni sadržaj

Nakon uspješne kinodistribucije u Francuskoj, Murina kreće u kina diljem SAD-a

Nagrađivani dugometražni prvijenac redateljice Antonete Alamat Kusijanović, Murina, u kinima širom Francuske dosad je vidjelo više od 50.000 gledatelja, a u srpnju redovna distribucija filma kreće i u Sjedinjenim Američkim Državama. 

U redovnoj distribuciji u francuskim kinima koja je započela 20. travnja, Murinu je dosad vidjelo 50.133 gledatelja, a prikazana je u 94 kina. Murina će od početka srpnja biti u kinima SAD-a, a zasad su dogovorena prikazivanja u kinima Ujedinjenog kraljevstva, Irske, Španjolske, Portugala, Novog Zelanda, Australije, Meksika, Njemačke, Švedske, Češke, Slovačke i brojnih drugih zemalja.

Film Murina dugometražni je debi redateljice Antonete Alamat Kusijanović, a nastao je u produkciji zagrebačkog Antitalenta. Film je premijerno prikazan lani na filmskom festivalu u Cannesu gdje je nagrađen Zlatnom kamerom (Camera d’Or) koja se dodjeljuje najboljem debitantskom filmu unutar svih festivalskih programa. 

Do danas je film prikazan na više od 60 festivala i osvojio je 23 nagrade. Uz prestižnu cannesku, tu je i nagrada za najbolji film u Hamptonsu, kao i nagrada Femme Du Cinema u Les Arcs u Francuskoj uručena Antoneti Alamat Kusijanović kao najperspektivnijoj redateljici godine. Na domaćem terenu Antoneti Alamat Kusijanović će 19. lipnja na svečanosti u Zagrebu biti uručena godišnja nagrada “Vladimir Nazor” koju Ministarstvo kulture i medija dodjeljuje za najbolja umjetnička ostvarenja.

Scenarij uz redateljicu Antonetu Alamat Kusijanović supotpisuje Frank Graziano. Producenti filma su Danijel Pek (Antitalent) i Rodrigo Teixeira (RT Features), a koproducenti Zdenka Gold (Spiritus Movens), Jožko Rutar (SPOK Films) i Miha Černec (Staragara).

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.