Preskoči na glavni sadržaj

Nakon premijere u Rijeci, Pelikan Filipa Herakovića u kinima diljem zemlje

Debitantski dugometražni igrani film redatelja Filipa Herakovića, Pelikan, premijerno će, uz gostovanje filmske ekipe, biti prikazan riječkoj publici u četvrtak, 29. lipnja, u Ljetnom Art-kinu, nakon čega slijedi distribucija diljem zemlje. 

"Veliko mi je veselje što naš susret s publikom u kinodistribuciji započinjemo upravo u Rijeci. Obzirom da nam je Rijeka značajna kao grad koji je financijski podržao 'Pelikana', a i kao grad u kojem živi i radi niz glumaca i glumica iz 'Pelikanovog' glumačkog ansambla, Art-kino u Rijeci nam je od početka bio jedini odabir mjesta odakle želimo započeti to putovanje", rekao je redatelj Filip Heraković.

"Uz Art-kino Croatia veže me toliko sjećanja na sve filmove koje sam nekada gledao s jednim, nekada s više prijatelja, a nekada i sam. Jako sam sretan što ću kino premijeru 'Pelikana' iskusiti okružen meni bliskim osobama, kolegama i sugrađanima te tako pridodati tom bogatom nizu lijepih uspomena. Pozivam sve da nam se pridruže i podrže daljnji Pelikanov let", poručio je glavni glumac Edi Ćelić.

Producenti filma Tamara Babun i Matija Drniković, iz produkcijske kuće Wolfgang&Dolly, pozvali su riječku publiku da pogleda 'Pelikana' rekavši: "Grad Rijeka obogatio je 'Pelikana' svojim sjajnim glumcima i podržao produkciju 'Pelikana' financijski, a Art Kino Croatia svakako je jedno od ljepših mjesta na kojem se mogu gledati filmovi, tako da nam je veliko zadovoljstvo kino distribuciju započeti baš tamo."

Nakon riječke projekcije, film će moći pogledati i publika u kinima diljem Hrvatske, a prikazat će se i u sklopu Glavnog programa 70. Pulskog filmskog festivala u sekciji Hrvatski film.

Nakon Rijeke, Pelikan će se moći pogledati i u idućim gradovima i mjestima:

  • 1. 7. Kino Mediteran Makarska
  • 5. 7. Tvrđava Barone, Tvrđava kulture Šibenik
  • 6. 7. Kino Zona Zadar
  • 11. 7. Kino Mediteran Selca
  • 17. 7. Ljetno kino Slavica, Dubrovnik
  • 18. 7. Kino Mediteran Cavtat
  • 18. 7. Kino Mediteran Lastovo

Sve detalje o kinodistribuciji Pelikana možete pratiti i na Facebook stranici filma.

Pelikan je drama s elementima humora u kojoj gledatelji upoznaju golmana Josipa koji se nakon ozljede koljena suočava s fizičkim oporavkom, no ono što mnogo intenzivnije prolazi jest njegova potreba da otkrije tko je zapravo i tko želi biti. Josipa tumači Edi Ćelić, glumac riječkog HNK Ivan pl. Zajc, a uz njega u Pelikanu igraju i Tanja Smoje te Biljana Lovre, također glumice spomenutog kazališta. Osim navedenih glumaca,  u filmu igraju i Marko Petrić, Tena Nemet Brankov, Lucija Barišić, Ivan Glowatzky, Stojan Matavulj, Antonio Scarpa, Valentina Lončarić, Goran Koši, Dražen Šivak, Nina Sabo i Gordan Marijanović. Pelikan je hrvatsku premijeru imao na nedavno održanom Festivalu mediteranskog filma u Splitu, gdje je dobio odlične kritike publike i medija. Lani je bio prikazan publici na festivalu Black Nights u Tallinnu gdje je osvojio posebnu nagradu žirija za režiju te na beogradskom Festivalu autorskog filma, gdje je ponio nagradu Najhrabriji film Balkana. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.