Preskoči na glavni sadržaj

Nagrade Koscu i Zvizdanu na 18. izdanju Festivala slovenskog filma

Dodjelom nagrada u subotu navečer u Portorožu je završilo 18. izdanje Festivala slovenskog filma, na kojem su nagrade odnijela i dva hrvatska naslova. Kosac Zvonimira Jurića nagrađen je za najbolju manjinsku koprodukciju i najbolji zvuk, dok je Zvizdan Dalibora Matanića nagrađen za najbolju fotografiju te je proglašen najboljim cjelovečernjim filmom po izboru Art kino mreže Slovenije.

Kosac i Zvizdan su na spomenutom festivalu prikazani u sklopu natjecateljskog programa koprodukcijskih dugometražnih igranih filmova.

Jurićev Kosac nastao je u produkciji zagrebačke Kinorame i koprodukciji slovenske kuće Forum Ljubljana. Dodijeljena mu je nagrada Vesna za najbolju manjinsku koprodukciju, dok je Vesna za najbolji zvuk pripala Juliju Zorniku.
 
Matanićev Zvizdan realiziran je u produkciji Kinorame i slovenskog Gustav Filma te srpskog SEE Film Proa. Vesna za najbolju fotografiju uručena je Marku Brdaru, dok je ekipa filma preuzela nagradu Art kino mreže Slovenije za najbolji cjelovečernji film. 

Inače, nagrada Vesna za najbolji slovenski film dodijeljena je filmu Idila Tomaža Gorkiča, dok je publika najboljim proglasila Dom Metoda Pevca, koji je ujedno dobio Vesnu za najbolji dokumentarni film. Ostale nagrade potražite na ovom linku.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.